"VODOVOD": Enormna potrošnja vode u gradu i okolini, Popovica i Paragovo pred isključenjem

"VODOVOD": Enormna potrošnja vode u gradu i okolini, Popovica i Paragovo pred isključenjem

Iz JKP "Vodovod i kanalizacija" javljaju da se distributivnom vodovodnom sistemu beleži enormna potrošnja i nagli skok neracionalnog trošenja vode za piće.

– Najveća eksploatacija vode je na sremskoj strani grada, u čemu prednjače Popovica i Paragovo. Dva rezervoara u Sremskoj Kamenici jutros su bila potpuno prazna, a pogon za preradu sirove vode odnosno Fabrika vode radi punim kapacitetom i svoj maksimum dostigla je puštanjem 1.250 litara vode svakog sekunda u sistem – navodi se u saopštenju.

U nastavku se javnost upozorava da Popovica i Paragovo narednih dana neće imati vode, ukoliko se ovakav trend nerazumne potrošnje nastavi i dodaje se da je problem i u rubnim delovima mreže, na bačkoj strani, gde je već tokom vikenda bio slabiji pritisak. Zato iz ovog preduzeća apeluju na građane da budu solidarni, kako bi svi Novosađani imali dovoljno vode za piće.

Prerađena voda u Fabrici vode koja dolazi do krajnjih korisnika, isključivo se koristi za piće, sanitarne potrebe i kuvanje i to svi treba da imamo na umu. Aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće – kaže se u saopštenju.

Takođe je navedeno da sirove vode ima dovoljno, ali je zbog neodgovornog ponašanja pojedinih potrošača, potrošnja pijaće vode enormno skočila i stoga nemaju svi korisnici uredno vodosnabdevanje. Ukoliko se trend korišćenja pijaće vode za nepotrebne aktivnosti nastavi i narednih dana, iz "Vodovoda" kažu da će biti primorani da uvedu restrikcije vode.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mare

  pre 99 dana i 15 sati

  Novopeceni bogatasi sa bazenima na Sremskoj strani... Sta kukate sirotinji?

  Oceni komentar:
  0
  20
 • Najgora je struka

  pre 99 dana i 14 sati

  Ej, "stručnjaci" iz novosadskog "Vodovoda"!
  Mislim da je najbolje da napajate sve od Sombora do Vršca sa ovog vodovoda, pa da se žalite na prekomernu potrošnju.
  Predlažem da proučite značenje reči - MEGALOMANIJA.
  Podsećate me na onu vrstu majstora, koja započne jedno 10 radova, pokupi akontacije od tih ljudi - a nijedan posao ne završava na vreme.
  Bitno je da svi budu u iluziji da će dobiti svoje.

  Oceni komentar:
  0
  14
 • Svetlana Gubik

  pre 99 dana i 14 sati

  Popravite javne česme koje cure,nekontrolisano,konkretno u Petrovaradinu Franje Štefanovica 3acuri non stop,ja lično sam prijavljivala više puta.Onda pretite građanima.

  Oceni komentar:
  0
  16
 • Milana

  pre 99 dana i 12 sati

  E ovako,za Popovicu ne znam,ali Paragovo, od kako je krenulo lepo vreme ima problem sa nestasicom vode.
  Vodovod nam je zauzeo broj 1 na brzom biranju na telefonima,jer svako vece zovemo.
  Gornje ulice u Paragovu su bez vode svakodnevno u 21.veku sto je velika sramota.
  Ako nije nestasica vode onda je problem pucanje cevi u Slavujevoj ulici,dva puta na mesecnom nivou.

  Kupamo se iz buradi, sudove peremo iz buradi,masine za ves nam crkavaju jer u pola pranja ostanu bez vode... treba neko ozbiljno da se pozabavi ovim problemom jer osnovne higijenske potrebe ne mozemo da zadovoljimo...
  A to sto se neko kupa u bazenu neko u buretu.....sramota 21.veka

  Oceni komentar:
  1
  16
 • Nataša

  pre 98 dana i 8 sati

  Što se tiče Paragova tamo u gornjim delovima nema redovnog snadbevanja vode vise od 10 godina.To sam rekla u Vodovodu a oni se tobože čude.Zivim tamo i znam.Kako vas uopste nije sramota da pomenete restrikcije kad mi u vremenu najvece pandemije nemamo vodu za osnovnu higijenu.U sred zime slab pritisak i svakodnevni nestanci vode.Cekamo ponoc da se kupamo a voda je mutna.U Slavujevoj pucaju cevi svakih 15 dana.Krpite.Zavrnite onim budžama sto pune bazene pa ce biti normalna potrošnja.

  Oceni komentar:
  2
  7