"VOJVOĐANSKI FRONT": Vlada APV da saopšti istinu o zagađenju Dunava kod Kamenjara

"VOJVOĐANSKI FRONT": Vlada APV da saopšti istinu o zagađenju Dunava kod Kamenjara

Pokrajinska vlada, odnosno Sekretarijat za urbanizam, zaštitu životne sredine i Sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, sa nadležnim inspekcijskim službama za zaštitu životne sredine i vodoprivredu, dužni su da građanima hitno, a po mogućnosti već danas, saopšte punu istinu u vezi sa navodima o zagađenju Dunava kod Novog Sada, saopšteno je na sajtu Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Kako se navodi, u medijima su se juče popodne pojavile fotografije naftne ili mrlje od mašinskog ulja kod naselja Kamenjar, a prema navodima očevidaca mrlja je dužine nekoliko stotina metara.

– Ovakav incident morao bi biti apsolutni prioritet u radu nadležne pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine. Javnost ima pravo da hitno dobije sve informacije o stepenu mogućeg zagađenja i posledicama. Ujedno očekujemo pun angažman policije i svih drugih nadležnih službi kako bi krivac ili krivci bili što pre identifikovani, a javnost o tome obaveštena – kaže se u saopštenju koje potpisuje "Vojvođanski front" (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija, Zajedno za Vojvodinu)

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan