VOZAČI, OPREZ: Sneg i poledica otežavaju vožnju

VOZAČI, OPREZ: Sneg i poledica otežavaju vožnju

Sneg slabog do umerenog inteziteta večeras provejava na području Loznice, Valjeva, povremeno pada u timočkoj i negotinskoj krajini, a sa slabim snežnim padavinama treba računati na jugu i jugostoku Srbije, pa Auto moto savez Srbije upozorava da su kolovozi mokri i da zbog nižih temperatura tokom noći postoji opasnost i od poledice.

Bez zimske opreme i lanaca ne treba kretati na put jer je na putevima u planiniskim predelima moguće stvaranje manjih snežnih nanosa uz povećanje visine snežnog pokrivača.

Na deonicama trasiranim kroz klisure i stenske useke postoji opasnost od odrona koji su najučestaliji na đerdapskoj i ibarskoj magistrali, dolinom Drine, kroz sićevačku i grdeličku klisuru.

Na autoputevima i putevima I i II prioriteta u nižim predelima kolovoz je mokar, a prohodnost dobra.

U noći između 16.01. i 17.01. od 00.00 časova, do 2.00 časova, na državnom putu I A reda broj 1 (auto-put E-75), na mostu „Gazela“, u smeru Niš -Beograd, doći će do izmene u saobraćaju.

Za vreme radova na popravljanju neispravne dekoracije, za saobraćaj će biti privremeno zatvorena krajnja leva (brza) saobraćajna traka.

Završeni su radovi na državnom putu II A reda broj 259, deonica Čiflik-Staničenje, u okviru radova na izgradnji Koridora 10, auto-puta E-80, Niš-granica sa Republikom Bugarskom, i saobraćaj se na ovoj deonici odvija u punom profilu auto-puta. Na deonici od Staničenja do granice sa Republikom Bugarskom saobraćaj se odvija dvosmerno, levom trakom budućeg auto-puta.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.

Prema informacijama štaba zimske službe JP "Putevi Srbije", neprohodni su sledeći putnim pravci: II A-143 Pričević-Pecka, II A-197 Granica PZP Ivanjica/Novi Pazar - Duga Poljana - Rasno - Karajukića Bunari - Ugao - državna granica sa CG (Moravac), II A-137 Krupanj-Gračanica.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan