VOZAČI, OPREZ: Sneg i poledica otežavaju vožnju

VOZAČI, OPREZ: Sneg i poledica otežavaju vožnju

Sneg slabog do umerenog inteziteta večeras provejava na području Loznice, Valjeva, povremeno pada u timočkoj i negotinskoj krajini, a sa slabim snežnim padavinama treba računati na jugu i jugostoku Srbije, pa Auto moto savez Srbije upozorava da su kolovozi mokri i da zbog nižih temperatura tokom noći postoji opasnost i od poledice.

Bez zimske opreme i lanaca ne treba kretati na put jer je na putevima u planiniskim predelima moguće stvaranje manjih snežnih nanosa uz povećanje visine snežnog pokrivača.

Na deonicama trasiranim kroz klisure i stenske useke postoji opasnost od odrona koji su najučestaliji na đerdapskoj i ibarskoj magistrali, dolinom Drine, kroz sićevačku i grdeličku klisuru.

Na autoputevima i putevima I i II prioriteta u nižim predelima kolovoz je mokar, a prohodnost dobra.

U noći između 16.01. i 17.01. od 00.00 časova, do 2.00 časova, na državnom putu I A reda broj 1 (auto-put E-75), na mostu „Gazela“, u smeru Niš -Beograd, doći će do izmene u saobraćaju.

Za vreme radova na popravljanju neispravne dekoracije, za saobraćaj će biti privremeno zatvorena krajnja leva (brza) saobraćajna traka.

Završeni su radovi na državnom putu II A reda broj 259, deonica Čiflik-Staničenje, u okviru radova na izgradnji Koridora 10, auto-puta E-80, Niš-granica sa Republikom Bugarskom, i saobraćaj se na ovoj deonici odvija u punom profilu auto-puta. Na deonici od Staničenja do granice sa Republikom Bugarskom saobraćaj se odvija dvosmerno, levom trakom budućeg auto-puta.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.

Prema informacijama štaba zimske službe JP "Putevi Srbije", neprohodni su sledeći putnim pravci: II A-143 Pričević-Pecka, II A-197 Granica PZP Ivanjica/Novi Pazar - Duga Poljana - Rasno - Karajukića Bunari - Ugao - državna granica sa CG (Moravac), II A-137 Krupanj-Gračanica.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode novosadsko porodilište Republički hidrometeorološki zavod JKP Vodovod i kanalizacija novosađani Isključenje struje Vreme u Novom Sadu klinika za ginekologiju i akušerstvo jkp lisje bebe bez struje isključenja struje betanija horoskop sahrana servisne informacije novi sad raspored sahrana novi sad elektrovojvodina isključenje vode gradsko groblje Elektrodistribucija Novi Sad horoskopski znaci raspored sahrana i ispraćaja matičar novi sad sahrane servisne informacije vremenska prognoza novorođenčad RHMZ gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević