Vučević: Novi Sad će postati ekološki lider u zemlji

Vučević: Novi Sad će postati ekološki lider u zemlji

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izrazio je velike ambicije njegovog tima u ekološkim tranzicijama našeg grada, sa konkretnim najavama projekata na kojima će se raditi.

Prošla je skoro decenija kako sa svojim timom vodim Novi Sad i postali smo lider na mnogim poljima u Srbiji, ali posebna želja nam je da povedemo vođstvo i na polju ekologije. Upravo je ekološka agenda bila "na stolu" prilikom sastanka sa delegacijom EBRD, a spisak potencijalnih projekata koje će finansirati ova evropska banka je impresivan – izjavio je gradonačelnik.

Pomenuti spisak, kako prenosi Dnevnik.rs, čine: kupovina električnih autobusa za gradski saobraćaj, izrada najpovoljnijih trasa i stanica za punjenje, izrada akcionog plana za Zeleni grad, gde se prva verzija očekuje početkom decembra nakon čega kreće javna rasprava, izrada solarne elektrane za sistem daljinskog grejanja, vrednosti oko 85 miliona evra, izgradnja deponije – regionalnog centra za upravljanje otpadom, gde se radi na pripremi projekta i izradnji tenderske dokumentacije, kao i program i plan energetske efikasnosti, sa akcentom na sanaciji javnih objekata i rasvete.

Idemo zajedno u nove pobede – objavio je Vučević na svom Instagram nalogu.

Oceni vest:
1
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sjeci, sjeci, ha, ha ha!

  pre 1012 dana i 9 sati

  Ekološki lider bez drveća i parkova.

  Oceni komentar:
  0
  19
 • Branko

  pre 1012 dana i 7 sati

  Biće slažem se, kad ti i tvoja banda budete na Klisi.

  Oceni komentar:
  0
  17
 • Nikonik

  pre 1011 dan i 21 sat

  Ne zna se kad je gore, kad ovaj cuti ili kad, kao, nesto kaze...ipak, bolje da se slihta Vucicu, nego da prica o Novom Sadu.

  Oceni komentar:
  0
  6
 • Avar

  pre 1011 dan i 21 sat

  Dza ili bu: "...velike vizije, planovi na dopu..."

  Oceni komentar:
  0
  4
 • bxxx

  pre 1011 dan i 20 sati

  Ne ser***** nego jedi taj sendvic

  Oceni komentar:
  0
  3