Vučević o požaru na Limanu: Grad finansira gradnju krova, građevinske firme mogu da pomognu

Vučević o požaru na Limanu: Grad finansira gradnju krova, građevinske firme mogu da pomognu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručio je da je grad spreman da finansira rekonstrukciju krova zgrade u Ulici Jožefa Marčoka, u kojoj je u ponedeljak izbio požar.

Grad je za ljude koji nemaju alternativne smeštaje, a ne mogu ni da se vrate u svoje stanove, obezbedio smeštaj u hotelima "Vojvodina" i "Putnik", u kojima se trenutno nalazi oko 20 ljudi, piše portal 021.rs.

Vučević poručuje da trošak nije mali, ali da je potrebno razumevanje za ljude koji nemaju gde da se vrate.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je započelo uviđaj, a kada ga završi, građevinska inspekcija će pripremiti elaborat po kojem bi trebalo da se uradi sanacija krova

Grad je spreman da finansira izgradnju krova, to neće biti mali izdatak jer je reč je o velikom krovu, radi se o dva ulaza. Nažalost, prema podacima koje sam jutros dobio, vidim da veliki broj ljudi nije osigurao svoje stanove od ovakvih nesretnih slučajeva, što nije dobra vest – odgovara gradonačelnik na pitanje 021.rs. 

On dodaje i da je plan da grad finansira čišćenje tavanskog prostora, njegovu izolaciju, pokrivanje istog krovom, kao i da struja i grejanje budu što pre uključeni. 

Neki stanovi su pretrpeli veliku štetu. Svi smo se trudili da pomognemo tim ljudima, bila je angažovana i Mesna zajednica "Ostrvo". Moguće je da ćemo pozvati građevinske firme u Novom Sadu da nam i oni pomognu oko građevinskog materijala za popravku, videćemo šta nam je jednostavnije – kaže gradonačelnik.

Požar je, potvrđuje Vučević, prema prvim informacijama najverovatnije krenuo iz dela gde postoje dva stana u potkrovlju, a kada inspekcija utvrdi uzrok požara, biće utvrđena i eventualna odgovornost za ovaj požar, piše portal 021.rs.


NAGRADE ZA NAJHRABRIJE

Vučević je ponovio da je najvažnije da niko nije nastradao i zahvalio se svima koji su na bilo koji način pomogli.

Hvala svim stanarima koji su bili disciplinovani i odgovorni, hvala vatrogascima, policajcima, žandarmeriji, komunalnim službama i komunalnoj miliciji – dodaje gradonačelnik Novog Sada.

On poručuje i da će najhrabrijima najverovatnije uslediti nagrade.

Mislim da ćemo nagraditi one najhrabrije, komunalnu milicionerku koja je izvukla bebu i baku. Znam da će neko reći to im je posao, jeste to tačno, ali neko radi taj posao manje, a neko više hrabro – zaključio je Vučević za 021.rs.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • kata

  pre 352 dana i 4 sata

  Neophodno je pomoci ljudima.
  Jos neophodnije je sa tavana i podruma odneti smeće,starudiju koja decenijama stoji i u slučaju požara samo služi kao sredstvo za rasplamsavanje požara.

  Oceni komentar:
  0
  3