VUČEVIĆ: Sledeće nedelje počinje izgradnja fabrike čokolade u NS

VUČEVIĆ: Sledeće nedelje počinje izgradnja fabrike čokolade u NS

Globalni lider u proizvodnji čokolade, švajcarska kompanija "Beri Kalebo" sledeće nedelje počinje izgradnju fabrike u Novom Sadu, potvrdio je za emisiju "Grad i mi" gradonačelnik Miloš Vučević.

Fabrika će biti izgrađena na parceli koja se nalazi na putu ka Zrenjaninu, na izlazu prema auto putu E 75, a investitor planira da osim proizvodnje, u saradnji sa Tehnološkim fakultetom u Novom Sadu pokrene i naučno-istraživački centar, kao i akademiju za razvoj tehnologija u oblastima proizvodnje čokolade i kakaoa, prenosi RTV.

Dobili smo premijum brend iz prehrambene industrije i to je investicija koja je višestruko značajna, jer će uticati na brendiranje Novog Sada, pored naravno povećanja proseka plata i broja zaposlenih – kaže gradonačelnik Novog Sada.


Vučević najavljuje da se uskoro očekuje dolazak velike nemačke fabrike "Boš male turbo sistemi", koja će pogon graditi u zoni Sever 4. Pored dolaska novih investitora u Novi Sad, očekuje se i realizacija kapitalnih projekata u okviru Investicionog plana "Srbija 2025" za Novi Sad. To su projekti koji se odnose na izgradnju i rekonstrukciju kanalizacione i vodovodne mreže u pojedinim delovima grada, i proširenje i izgradnju novih škola i obdaništa, kao i rekonstrukciju Spensa, ističe gradonačelnik.

On je najavio i da će biti prvi na listi za Novi Sad na lokalnim izborima ali i da će šansu dobiti i neki "novi igrači".

Detaljnije o tome šta je prvi čovek grada rekao o trenutno aktuelnoj situaciji na zatvorenim bazenima i na Spensu pročitajte na sajtu Radio-televizije Vojvodine.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan