Vučić i Vučević najboljim studentima uručili stipendije "Dositeja"

Vučić i Vučević najboljim studentima uručili stipendije "Dositeja"

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno je sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem u Srpskom narodnom pozorištu prisustvovao dodeli stipendija "Dositeja" najboljim studentima u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije.

Taj fond od 2008. godine stipendira i nagrađuje učenike srednjih škola i studente, a osnovni cilj je podsticanje i vrednovanje izuzetnih postignuća mladih talenata u različitim oblastima.

Ništa nije slučajno, ni jedan rezultat, ni jedna nagrada, jer iza svega toga stoje marljiv i predan rad i velika posvećenost. I nije slučajno što je Novi Sad večeras centar naše mladosti i pameti, jer skoro polovina ovih fantastičnih mladih ljudi, dobitnika stipendije "Dositeja", njih oko 600, jeste sa fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. I ako me pitate kako se meri uspeh jednog grada – to je odgovor. Ti mladi, talentovani ljudi su mera našeg uspeha i garant budućnosti– rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je stipendistima na uspehu i istakao da treba da budu svesni da ih čeka još više obaveza.

– Vi ste do sad pokazali da imate više sposobnosti i odgovornosti od drugih i zato zaslužujete čestitke. Ali posle ovoga što svakako imponuje, morate znati da to istovremeno i obavezuje, da treba da radite još više i predanije na postizanju novih ciljeva. Neki od vas će biti naučnici, neki šefovi države, delićete svoje znanje sa drugima i vi jeste naša svetla budućnost. Zato vam želim još mnogo uspeha i još više odgovornosti – rekao je predsednik Vučić u obraćanju studentima.

U ime svih nagrađenih, obratio se student elektrotehnike Marko Šušnjar koji je dobitnik stipendije "Dositeja" i naglasio da mu je neizmerno značila podrška porodice, okoline, kao i države, na putu postizanja uspeha i da će težiti tome da ostane da živi i radi u Srbiji.

Oceni vest:
2
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan