Vučić najavio produženje policijskog časa od nedelje

Vučić najavio produženje policijskog časa od nedelje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na pres konferenciji održanoj u subotu, najavio je produženje policijskog časa i to tako da traje od 17 do 5 sati ujutru.

Predložiću večeras mere Vladi, verujem da će ih prihvatiti. Policijski čas će od sutra trajati ne od 20 sati, već od 17 sati. Što znači da će zabrana kretanja trajati 12 sati za one koji imaju manje od 65 godina – rekao je Vučić.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je danas bio najteži dan za Srbiju, jer je utvrđeno da je zaraženo još 36 osoba, što je ukupno 171 zaraženi novim virusom.

Vučić je rekao da će broj zaraženih biti svaki dan sve veći i veći, ukoliko građani Srbije ne promene svoje ponašanje.

Oceni vest:
3
9

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Deki

  pre 1053 dana i 15 sati

  Ovo je vec preterivanje...nema smisla ovako da bude

  Oceni komentar:
  5
  2
 • dr bojic

  pre 1052 dana i 21 sat

  Ostani kuci. Ne budi govedo. Treba kaantin 24/7 mesec dana.

  Oceni komentar:
  1
  2
 • Liman A.C.

  pre 1052 dana i 18 sati

  Prema procenjenom broju stanovnika od strane RZS, koji je 2018 iznosio 6,982.604, trenutno je u Srbiji obolelo 0.003% stanovnika (u obzir je uzet zvaničan broj obolelih 222), od čega je od virusa SARS-CoV-2 umrlo 0.000014% u odnosu na broj stanovnika i 0.45% u odnosu na broj zaraženih. Ti procenti (zaraženih i umrlih su još manji ako se pretpostavi da je virus rašireniji od broja utvrđenih slučajeva). Prema evidentiranim slučajevima, broj obolelih je do sada rastao postepeno. U prvoj nedelji od nultog slučaja uglavnom jednocifreno, početkom druge nedelje su se učestnije javio dvocifreni rast do 20 slučajeva, da bi krajem druge nedelje taj prirast bio u trećoj desetici. Do sada se uspelo u ideji da se distribucija frekvencija obolelih koliko je moguće spljošti, ali glavni udar se tek sada očekuje. Rigorozne mere socijalne izolacije mogu da traju jedno vreme, ali ne mogu da traju sve vreme. Ogovorni državni organi treba da su tog svesni i da, dok traju rigorozne mere socijalne izolacije, već smišljaju načine života i rada u uslovima pandemije virusa. To znači, rigorozno i detaljno testiranje, obilne količine zaštitnih i dezinfekcionih sredstava i obuka kako se ova sredstva koriste (i jedno i drugo sada nedostaje). Mi moramo da krenemo iz izolacije inače ekonomska, socijalna, pa i zdravstvena šteta (nije korona jedina bolest) može da prevaziđe opasnost od napada SARS-CoV-2. Socijalna izolacija na duge staze dovodi neumitno do raspada društvene strukture i erozije društva u svakom smislu. Nadamo se da odgovorni uzmaju u obzir i da zatvaranje gužve na jednom mestu, može da otvori gužvu na drugom. Ako se obustavlja javni prevoz, a ostave taksisti i privatni prevoznici, pitanje je koliko je obustava javnog prevoza delotvorna. I ovaj portal je izvestio "IZVEŠTAJ IZ ČEŠKE: Taksisti proširili virus,.. ". Dakle, može da se očekuje da će da bude gore, pre nego što postane bolje. Rigorozne mere imaju ograničen rok trajanja, dok ne postane skuplja dara nego mera, narod može da bude kriv za sve jedno kraće vreme, ali ostaje iskrena nada da odgovorni imaju neki plan za vreme ako se efekti trenutnih restrikcija pretvore u svoju suprotnost.

  Oceni komentar:
  0
  1