Vučić: Vakcina ima dovoljno za još nedelju dana, nove doze kasne

Vučić: Vakcina ima dovoljno za još nedelju dana, nove doze kasne

Predsednik Srbije poručio je sinoć da, ako se ovim tempom nastavi vakcinacija, Srbija ima vakcina za još sedam, osam dana, jer je protekla dva ili tri dana nemoguće nabaviti nove doze.

Aleksandar Vučić je napomenuo da se moraju obezbediti doze za revakcinaciju i da su vakcine za to sačuvane. Prema njegovim rečima do sada je vakcinisano više od 42.000 građana, prenosi "Danas".

− Nećemo raditi ono što je radila Velika Britanija, da dajemo samo prvu dozu. Obezbedićemo još 100.000 doza, ali ne mogu da kažem odakle je stiglo jer ne želim da prijatelje dovodim u neprijatnost. Iz Rusije nam je sve zastalo i nije problem da kasni, ali samo da stigne. Kasni i "Fajzer" sa kojim smo potpisali bilateralni ugovor, a stižu manje količine od dogovorenog. Iz Kovaks sistema nijednu vakcinu nismo dobili. U ovom trenutku Srbija je četvrta u Evropi po stopi vakcinacije, ispred nas su Velika Britanija, Malta i Danska. U svetu smo deveti – rekao je Vučić.

Predsednik je čestitao građanima na odzivu za vakcinaciju i dodao da on nije vakcinisan, ali bi voleo da bude. Uz to je naglasio da nema potrebu da se dodvorava ljudima koji smatraju da je diskriminacija nošenje bedža “Ja sam vakcinisan, a ti?“.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dora

  pre 860 dana i 17 sati

  Stiglo milion doza iz Kine, vakcinisano, po Vučićevim rečima 40.000 građana, a prema Đerlekovima od pre neki dan preko 80.000 i sad odjednom već nedostaju. Nešto mi je tu čudna matematika?

  Oceni komentar:
  0
  7
 • Pa da

  pre 860 dana i 17 sati

  Ma nove doze nece ni biti mozda. A vec najavljuju treci talas. Nebi li se odrzali na vlasti do sledecih izbora. Ovko je kupio glas penzionera. I sad opet zatvaranje u kuce. Izmislice taj psihopata i deset talasa ako treba nebi li se zadrzao na vlasti. Bojeci se da narod ne izadje na ulicu i skine ovu pljackasku vlast. Zavrsice kao Musolini.

  Oceni komentar:
  0
  7