Završen treći Regionalni forum mladih u Novom Sadu (FOTO)

Završen treći Regionalni forum mladih u Novom Sadu (FOTO)

Na trećem Regionalnom forumu mladih (Third Regionial Youth Forum) doneti su zaključci koji će biti predstavljeni na Samitu u Londonu, u okviru Berlinskog procesa 8. i 9.jula ove godine.

Demokratija i dalje predstavlja najbolji oblik upravljanja, uprkos svim problemima koje ima. Građanski aktivizam nije važan samo u politici, nego i u civilnom društvu. U celom regionu politika još uvek nije prepoznata kao dobra prilika za šire uključivanje ljudi u tu oblast delovanja. To su samo neki od zaključaka Trećeg regionalnog foruma mladih koji je održan u Novom Sadu.

 

 

Treći Regionalni forum mladih (Third Regional youth forum) okupio je 200 mladih profesionalaca iz regiona Zapadnog Balkana, a ciljforuma bio je da se na jednom mestu sretnu kreativni, ambiciozni i uspešni mladi lideri iz različitih oblasti i zemalja koji su u okviru dijaloga definisali trajne modele saradnje u regionu za budućnost, zasnovane na pomirenju i međusobnom razumevanju.

Ovogodišnji forum u Novom Sadu predstavlja deo zvaničnog programa predstojećeg Samita u Londonu, koji se održava 9. i 10. jula. 

 

 

U zaključcima koji će biti predstavljeni na godišnjem Samitu u okviru "Berlinskog procesa", kao i na  osmom Beogradskom bezbednosnom forumu i Bledskom strateškom forumu, mladi navode da su nam potrebni odgovorniji  političari koji više brinu o javnom interesu. Termin "pomirenje" političari u regionu vrlo često zloupotrebljavaju i zato je važno da pomirenje bude inkluzivan i sveobuhvatan proces u koji su uključeni svi - porodica, mediji, politika.

Pomirenje je, kako kažu mladi lideri, i te kako moguće. Obrazovanje, razmena iskustva i znanja, bolji uslovi života i ekonomski prosperitetpreduslovi su da mladi ostanu u svojim državama i aktivno se uključe u sve procese koji će im omogućiti kvalitetniji život.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

astrologija Elektrodistribucija Novi Sad matičar novi sad Isključenje struje gradonačelnik Miloš Vučević bez vode vremenska prognoza novorođenčad štrajk poštara raspored sahrana i ispraćaja bebe sahrane novi sad dnevni horoskop obustava rada isključenje vode raspored sahrana novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo elektrovojvodina štrajk u pošti JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad pošte srbije vremenska prognoza novi sad horoskop jkp lisje zodijak novosadsko porodilište isključenja struje bez struje betanija