Završen treći Regionalni forum mladih u Novom Sadu (FOTO)

Završen treći Regionalni forum mladih u Novom Sadu (FOTO)

Na trećem Regionalnom forumu mladih (Third Regionial Youth Forum) doneti su zaključci koji će biti predstavljeni na Samitu u Londonu, u okviru Berlinskog procesa 8. i 9.jula ove godine.

Demokratija i dalje predstavlja najbolji oblik upravljanja, uprkos svim problemima koje ima. Građanski aktivizam nije važan samo u politici, nego i u civilnom društvu. U celom regionu politika još uvek nije prepoznata kao dobra prilika za šire uključivanje ljudi u tu oblast delovanja. To su samo neki od zaključaka Trećeg regionalnog foruma mladih koji je održan u Novom Sadu.

 

 

Treći Regionalni forum mladih (Third Regional youth forum) okupio je 200 mladih profesionalaca iz regiona Zapadnog Balkana, a ciljforuma bio je da se na jednom mestu sretnu kreativni, ambiciozni i uspešni mladi lideri iz različitih oblasti i zemalja koji su u okviru dijaloga definisali trajne modele saradnje u regionu za budućnost, zasnovane na pomirenju i međusobnom razumevanju.

Ovogodišnji forum u Novom Sadu predstavlja deo zvaničnog programa predstojećeg Samita u Londonu, koji se održava 9. i 10. jula. 

 

 

U zaključcima koji će biti predstavljeni na godišnjem Samitu u okviru "Berlinskog procesa", kao i na  osmom Beogradskom bezbednosnom forumu i Bledskom strateškom forumu, mladi navode da su nam potrebni odgovorniji  političari koji više brinu o javnom interesu. Termin "pomirenje" političari u regionu vrlo često zloupotrebljavaju i zato je važno da pomirenje bude inkluzivan i sveobuhvatan proces u koji su uključeni svi - porodica, mediji, politika.

Pomirenje je, kako kažu mladi lideri, i te kako moguće. Obrazovanje, razmena iskustva i znanja, bolji uslovi života i ekonomski prosperitetpreduslovi su da mladi ostanu u svojim državama i aktivno se uključe u sve procese koji će im omogućiti kvalitetniji život.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan