ZOOHIGIJENA: Prihvatilište u Novom Sadu dobiće i objekat za mačke

ZOOHIGIJENA: Prihvatilište u Novom Sadu dobiće i objekat za mačke

Javno komunalno preduzeće "Zoohigijena i veterina Novi Sad” dobiće montažni objekat paviljonskog tipa za smeštaj mačaka, za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 4,9 miliona dinara, navedeno je u izveštaju Skupštine grada.

S obzirom na to da do sada Prihvatilište u Šangaju nije imalo poseban objekat za mačke, reč je o smeštaju koji će otvoriti nove kapacitete azila, a koji je propisan Pravilnikom o uslovima koje moraju da ispunjavaju prihvatilišta i pansioni za životinje. 

Za tu i ostale investicije u 2018. godini, kako prenosi Dnevnik, "Zoohigijeni" je iz gradskog budžeta dodeljeno nešto manje od 28 miliona dinara.

Oko 5,2 miliona dinara opredeljeno je za nabavku opreme za hvatanje, spasavanje, tretman i smeštanje životinja u prihvatilište i pansion. U pitanju su mreže, povoci, kaiševi, brnjice, korpe za mačke i ostala oprema koja bi trebalo da obezbedi human način hvatanja i spasavanja životinja. Od ove sume planirana je i nabavka kaveza ili kućica za smeštaj pasa i mačaka, paleta, ležaljki i slično, kao i podloški i gumenih podloga, kada i ostale opremu za higijenski tretman životinja.

Za veterinarsku opremu namenjeno je 6,9 miliona dinara, a u 2018. godini planirana je i nabavka mini-traktora za rad na specifičnim terenima, kao i četiri trimera za fino održavanje istrčavališta pokrivenih travom namenjenih psima i dvorišta veterinarskih ambulanti, da bi se sprečilo širenje krpelja i drugih parazita. To će Grad koštati 5,3 miliona dinara.

"Zoohigijeni” je dodeljeno i oko 93 miliona dinara za hvatanje i prevoz životinja, održavanje prihvatilišta, pružanje prve pomoći napuštenim životinjama i drugo.

Kompletan tekst može se pročitati na sajtu Dnevnika.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan