ZOOHIGIJENA: Prihvatilište u Novom Sadu dobiće i objekat za mačke

ZOOHIGIJENA: Prihvatilište u Novom Sadu dobiće i objekat za mačke

Javno komunalno preduzeće "Zoohigijena i veterina Novi Sad” dobiće montažni objekat paviljonskog tipa za smeštaj mačaka, za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 4,9 miliona dinara, navedeno je u izveštaju Skupštine grada.

S obzirom na to da do sada Prihvatilište u Šangaju nije imalo poseban objekat za mačke, reč je o smeštaju koji će otvoriti nove kapacitete azila, a koji je propisan Pravilnikom o uslovima koje moraju da ispunjavaju prihvatilišta i pansioni za životinje. 

Za tu i ostale investicije u 2018. godini, kako prenosi Dnevnik, "Zoohigijeni" je iz gradskog budžeta dodeljeno nešto manje od 28 miliona dinara.

Oko 5,2 miliona dinara opredeljeno je za nabavku opreme za hvatanje, spasavanje, tretman i smeštanje životinja u prihvatilište i pansion. U pitanju su mreže, povoci, kaiševi, brnjice, korpe za mačke i ostala oprema koja bi trebalo da obezbedi human način hvatanja i spasavanja životinja. Od ove sume planirana je i nabavka kaveza ili kućica za smeštaj pasa i mačaka, paleta, ležaljki i slično, kao i podloški i gumenih podloga, kada i ostale opremu za higijenski tretman životinja.

Za veterinarsku opremu namenjeno je 6,9 miliona dinara, a u 2018. godini planirana je i nabavka mini-traktora za rad na specifičnim terenima, kao i četiri trimera za fino održavanje istrčavališta pokrivenih travom namenjenih psima i dvorišta veterinarskih ambulanti, da bi se sprečilo širenje krpelja i drugih parazita. To će Grad koštati 5,3 miliona dinara.

"Zoohigijeni” je dodeljeno i oko 93 miliona dinara za hvatanje i prevoz životinja, održavanje prihvatilišta, pružanje prve pomoći napuštenim životinjama i drugo.

Kompletan tekst može se pročitati na sajtu Dnevnika.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije isključenja struje bez struje raspored sahrana novi sad sahrane RHMZ Republički hidrometeorološki zavod isključenje vode klinika za ginekologiju i akušerstvo novorođenčad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Vreme u Novom Sadu horoskop novosadsko porodilište bebe matičar novi sad raspored sahrana i ispraćaja Isključenje struje bez vode jkp lisje sahrana gradsko groblje JKP Vodovod i kanalizacija horoskopski znaci vremenska prognoza servisne informacije novi sad betanija elektrovojvodina novosađani Elektrodistribucija Novi Sad