FOTO: Lepe priče su moguće, ali treba ih pokrenuti i pogurati

12. april 2021. | Ostalo

Već godinama smo svedoci uništavanja drveća u Novom Sadu, najčešće zbog ubrzane izgradnje raznoraznih objekata.

Ali, evo jedne takve priče sa srećnim završetkom, što dokazuje da se sve može ako se hoće.

U ovom slučaju, umesto kuće u ulici Stevana Musića čije je dvorište godinama krasilo drvo japanske trešnje, nikla je zgrada i uz dobru volju investitora i zainteresovanost komšija da se drvo ne seče i, kao što vidite, ono i dalje opstaje kao ponos i lepota cele ulice, ali i mnogo šire.

Iskreno se nadam da će ovakvi primeri postati praksa u našem gradu.

Tatjana Ilić

Megafon #1128

Megafon #1128

Oceni vest:
24
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Pinčika

  pre 891 dan i 12 sati

  Lepo, ali i žalosno... došli smo dotle da se radujemo jednom drvetu, još malo pa ćemo deci travu pokazivati samo na slikama, a sve ostalo su zgrade, zgrade, zgrade (čitaj: mašine za pranje novca)...

  Oceni komentar:
  1
  11
 • Novosađanka

  pre 172 dana i 23 sata

  Dve godine kasnije, drvo je mrtvo zbog gramzivog investitora koji je baš tu morao još jednu zgradu da napravi jer grad nije dovoljno prenaseljen, još može da se prođe ulicama bez da se sudaramo svakih 3 minute. BRavo, uništili ste još jednu "lepu priču". Nema više Novog Sada, ostaje samo beton, beton i beton i ružne, gadne zgradurine, gramzivi investitori i njihovi verni obožavatelji koji su srećni što su za bilo koje pare zbrisali iz nekog sela od koga su svi digli ruke. Pa svih 7 miliona Srba u Novi Sad i Beograd! A cenu će da plati drveće kao ovo jedno, i još mnoga druga.

  Oceni komentar:
  0
  0
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.