52 vikenda u Novom Sadu: Vrdnik i sva njegova čuda (FOTO)

52 vikenda u Novom Sadu: Vrdnik i sva njegova čuda (FOTO)

Otvoreni i zatvoreni bazen Banje Vrdnik, zbog lekovitih svojstava termomineralne vode dobro su poznata mesta za rekreaciju, odmor i lečenje. Korišćenje ova dva bazena Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Termal" i danas je usluga koja može, ali i ne mora biti deo nekog drugog aranžmana.

U blizini banjskog kompleksa nalazi se mnoštvo apartmana, soba, kuća za odmor i vila prilagođenih potrebama i mogućnostima mnogobrojnih posetilaca. 


Ponudu smeštaja 2012. je upotpunio hotel "Premier Aqua", koji poseduje dva bazena sa termomineralnom vodom, spa i wellness centar koji stoje na usluzi, kako gostima ovog hotela, tako i obližnjeg Etno sela "Vrdnička kula".


Novoizgrađeni luksuzni kompleks "Fruške Terme", koji u sastavu ima devet termalnih bazena i atraktivni "Wellness & Spa Hotel Fruške Terme" sa svim pratećim sadržajima, doprineo je da se Vrdnik nađe među regionalnim destinacimama sa odličnim sadržajima na vodi, konkurentnom hotelskom i kongresnom ponudom. Gostima "Fruških Termi" takođe su na raspolaganju kapaciteti i usluge hotela "Premier Aqua" i Etno sela "Vrdnička kula". 


U blizini Etno naselja "Vrdnička kula" nalazi se Adrenalin park dužine 450 metara, a sa vidikovca na obližnjem Zmajevcu prema Vrdniku se spušta atraktivni ziplajn dužine 1.470 metara.

Vrdnik je u središtu Nacionalnog parka "Fruška gora", pa posetioci mogu koristiti staze zdravlja za dužu ili kraću šetnju ili praviti izlete do poznatih fruškogorskih mesta i izletišta. U naselju je i manastir Vrdnička Ravanica u čijem dvorištu je spomenik Vrdničkoj vili – Milici Stojadinović Srpkinji.Tekst:
 Gordana Stojaković
Foto: Turistička organizacija Grada Novog Sada

Oceni vest:
12
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan