Blokiran centar Novog Sada – od 20 sati možda i cela Srbija

Blokiran centar Novog Sada – od 20 sati možda i cela Srbija

Bulevar Mihajla Pupina, od raskrsnice sa Jevrejskom do kraja Varadinskog mosta je blokiran, kao i Uspenska ulica. Ovo je nastavak protesta poljoprivrednika nakon današnjih neuspešnih pregovora Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije i Vlade Srbije. Nezadovoljni paori uputili su Vladi nove zahteve i ukoliko se na njih ne odgovori do 20 sati, mogle bi uslediti blokade cele Srbije.

Poljoprivrednici zahtevaju da premija za mleko od 15 dinara bude za celu godinu, a traže takođe subvencije za dizel gorivo od 30 dinara, za 80 litara po hektaru (do 20 hektara). Takođe, insistiraju na ukidanju zabrane izvoza svih primarnih poljoprivrednih proizvoda do 31. decembra ove godine. Na listi zahteva je i moratorijum na kredite od 1. septembra na 24 meseca, kao i jasnije definisanje elementarne nepogode, te 30 odsto subvencija za veštačko đubrivo. Poljoprivrednici žele i da otkupnu cenu suncokreta definiše (do večeras) Udruženje STIG iz Požarevca.

 Ukoliko ne dobiju odgovor do 20 sati, najavljuju blokade širom Srbije.

Prema informacijama pojedinih medija blokada centra Novog Sada ostaje do daljeg.

Oceni vest:
24
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Podrška poljoprivrednicima

  pre 52 dana i 14 sati

  Samo blokada Beograda boli vladu Srbije.
  Čitava Srbija može da gori, dok je Beograd dobro, vladi Srbije je dobro.

  Oceni komentar:
  18
  100
 • Ron Jeremy

  pre 52 dana i 11 sati

  Poštovani poljoprivrednici,
  Vi ste rešavanjem svog problema napravili meni još veći. Ali, ne želim da patetišem i delim svoju tužnu priču na ovom mestu. Iz tog razloga ste izgubili moju podršku. Generalno, uvek sam protiv blokada puteva, protiv zatvaranja ulica radi nekih maratona, biciklističkih trka i šta ti ja znam čega sve još. U principu, uvek nagrabusi običan narod a ne oni protiv kojih je protest organizovan.
  Ljudi, ne blokirajte puteve!

  Oceni komentar:
  43
  46
 • Joca

  pre 51 dan i 23 sata

  Izdržite! Dosta je bilo terora najnepismenijih, najgorih i najhala ijih. Ako treba, pozovite gradjane da vam se pridruže. Iznenadićete se koliko će ljudi izaći na ulice. Nemojte pokleknuti nad obećanjima ž*** cenzurisano ***g.

  Oceni komentar:
  16
  18
 • Dragan

  pre 48 dana i 16 sati

  Nemate podršku za blokadu saobraćaja... Sebe ste zakopali kod naroda za sva vremena... Volite kad država daje?! Niste svesni kako ste otvorili oči državi na to koliko ste drčni, sad u ovom trenutku...

  Oceni komentar:
  1
  0
 • Po tebi niko nikad ne bi smeo da se buni?

  pre 48 dana i 15 sati

  Nikad ova vlast nije dobila većinu na izborima od 61%. To je nameštaljka koju su nam prodali.
  Po svim reakcijama naroda na bilo koji problem, po tome što jedva dočekamo da se bunimo ili podržimo onog ko se buni, rekao bih da ova vlast više nema godišnju pretplatnu kartu.
  Fenjer im se ugasio. Jeste, baš su to uradili.

  Oceni komentar:
  0
  3