Dobro jutro, Novi Sade, vikend je bio buran, a nekome i koban

Dobro jutro, Novi Sade, vikend je bio buran, a nekome i koban

Onoga ko je u petak zaspao ranije, probudile su vesti o izgorelom kamionu na Vencu i o "filmskoj poteri" u gradu.

Da nije opasan, "drugi slučaj" bi mogao zvučati i simpatično i biti početak nekog skeča, naravno, to se ne odnosi na dostavljača. 

"Filmska" potera u NS: Trojica ukrala vozilo dostavljaču na Telepu, policija ih stigla na Bulevaru


Problem je, pored krađe, taj što ljudima i dalje nije jasno da kad piju ne treba da voze. Ne znam šta je ovim našim sugrađanima bilo u glavi jer meni jedino pada na pamet da im je dostavljač drugar pa su hteli da se našale. Ili su stvarno bili u prolazu i toliko pijani da nisu uopšte razmišljali o posledicama. Važno je da niko nije povređen zbog njihove male avanture.

Iza petka su i u mom komšiluku ostali tragovi burne noći – podignuti brisači na parkiranim automobilima, čaše i plastične flaše po travnjacima... Izgleda se puno pilo, a malo đuskalo pa ostala neiskorišćena energija.

"Baka"

"Događaj dana" u subotu je bio dolazak Bake Praseta u Novi Sad povodom otvaranja njegovog restorana u gradu. Mi, neobavešteni, koji smo slučajno kolima prolazili Futoškom ulicom bili smo u šoku – pitanje šta se dešava je bilo u senci straha da nam neki unezvereni tinejdžer ne pretrči put što su radili pred našim očima, ne mareći za saobraćaj.

GUŽVA U FUTOŠKOJ ULICI: Deca napravila pometnju u očekivanju Bake Praseta

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

 

Nažalost, buđenje u nedelju je bilo teže jer se dvojica Paraćinaca nisu, nakon proslave, vratila svojim kućama. Jedan je stradao, a drugi je teško povređen.

Dvojica mladića pala sa bedema Petrovaradinske tvrđave, jedan poginuo


Malo lepše vesti

Ovog vikenda je održan Fruškogorski maraton... Lepo je to što se nastavlja tradicija duga skoro pola veka, ali nije lepo što su učesnici maratona trčali među posečenim stablima, a mnogi su zabeležili da se među stradalim drvećem nalaze i ona na kojim je nacrtano srce.


Nije lepo ni što je manifestacija čiji su pokrovitelji i partneri Grad, Pokrajina, Nacionalni park... i za koju se naplaćuje kotizacija održala pod "zastavom" kladionice koja je bila generalni partner. Na ovo je još u januaru ukazao Pokret Odbranimo šume Fruške gore.

Pokret OŠFG traži otkazivanje Fruškogorskog maratona


Odlično je i što su građani Srbije u subotu "zavrnuli rukave" i počistili, konkretno u Novom Sadu Dunavac, Oficirac, Bećarac... ali nije dobro što i dalje jedni prljaju, a drugi čiste. 



Deca

Lepe su vesti i da su nam se od subote do ponedeljka ujutru rodila 24 Novosađančeta (11 devojčica i 13 dečaka), ali pitanje je da li im ostavljamo lep svet: "ovde potok, onde cvet" ili baš i ne.

Ponedeljak je dan kad baš i nema mnogo dešavanja, ali za roditelje školaraca je možda zanimljivo da nam danas u posetu dolazi Alek Kavčič, čovek koji se bori da deca u Srbiji dobiju besplatne udžbenike,  a tribina na kojoj će, pored njega govoriti i profesorka dr Zorana Lužanin, počinje u 19 sati u Hotelu "Veliki". 

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan