Dvojcu za dizanje u vazduh Snajperovog "poršea" po 20 godina zatvora

Dvojcu za dizanje u vazduh Snajperovog "poršea" po 20 godina zatvora

Beograđanin Nj. K. (36) i S. Đ. (29) iz Barande osuđeni su na po 20 godina zatvora za pokušaj teškog ubistva Slobodana Milutinovića Snajpera u februaru 2020. godine na Grbavici.

Sud ih je za pokušaj teškog ubistva osudio na kaznu zatvora u trajanju od po 16 godina, za korišćenje bombe na zatvor u trajanju od po osam godina, za izazivanje opšte opasnosti zatvor od po četiri godine i novčanu kaznu od po 100.000 dinara, a okrivljenom S. Đ. za falsifikovanje isprave na još dve godine i osam meseci zatvora, pa je obojicu okrivljenih osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od po 20 godina, što je opšti maksimum zatvorske kazne, i na novčanu kaznu od po 100.000 dinara, prenosi portal 021.rs.

FOTO I VIDEO: Detonacija odjeknula Grbavicom, čula se i u drugim delovima grada

Sud smatra da je tokom postupka bez sumnje na osnovu svih izvedenih dokaza, uključujući i snimke sa videonadzornih kamera, nalaze i mišljenja veštaka, dokazano da su okrivljeni po prethodnom dogovoru, sa direktnim umišljajem izvršili krivična dela, te da su na podmukao način pokušali da ubiju Slobodana Milutinovića Snajpera, tako što su podmetnuli eksplozivnu napravu pod vozilo "Porsche Cayenne", kojim je upravljao oštećeni. Smrtni ishod izbegnut je sticajem srećnih okolnosti, zbog nedovoljno preciznog postavljanja eksplozivne naprave, navode u Višem sudu.

Prilikom odlučivanja o kazni, sud je cenio višestruku raniju osuđivanost obojice okrivljenih, činjenicu da su krivična dela izvršena u urbanom delu grada, u blizini osnovne škole, vrtića, pijace, da je kritični događaj izazvao opasnost za život i telo velikog broja ljudi (ukupno 11 oštećenih), kojom prilikom je pričinjena i velika materijalna šteta, piše 021.rs.

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Šarolika je bašča

    pre 177 dana i 14 sati

    Neće ležati. Kad dođe rat, idu u "dobrovoljce". Toliko o sudbinama.
    No, platiće kad se "vrate kući". Tamo, odakle svi dolazimo ovde dole.

    Oceni komentar:
    1
    3
  • Neko

    pre 177 dana i 14 sati

    A snajoeru za pokusaj koliko ubistava. Nista, pustili ga sa nanogicom da im pobegne. Koji apsurd. Koliko je on imao.pokussja ubistva sto se zna i sto se nezna trebalo ga je po tom pristrasnom zakonu kazniti do sada na 100 godina. Kakvo sudstvo imamo , sve vide kriminalaca i ubica imamo oo

    Oceni komentar:
    0
    10
  • piskaralo

    pre 176 dana i 17 sati

    falsifikovanje isprave 2 godine zatvora... Koluvija je mogao barem za to da robija ako su mu već oprostili tonu marihuane

    Oceni komentar:
    0
    4