Ekološka aktivistkinja Dragana Arsić dobila presudu protiv jednog od medija koji su je napadali

Ekološka aktivistkinja Dragana Arsić dobila presudu protiv jednog od medija koji su je napadali

Novosadska ekološka aktivistinja Dragana Arsić objavila je danas na Fejsbuku da je dobila prvostepenu presudu po njenoj tužbi za povredu ugleda i časti protiv RTV Pančevo.

Sećate li se medijske kampanje protiv mene koja je započela u avgustu 2020. godine, objavom jednog užasnog teksta preko opskurnog portala "Prismotra"? Napisana je gomila laži o meni, gomila uvreda i bljuvotina, među kojima je najgroznija stvar bila ta da sam izbačena iz Erste Banke nakon određenih zloupotreba i malverzacija. To je bilo otpilike mesec dana nakon podnošenja velike inspekcijske prijave za nezakonite radove na Kestenu – napisala je Arsić.

Tužbu je, kako kaže, podnela protiv portala "RTV Pančevo", za koji tvrdi da je bio jedan od dvadesetak režimskih portala koji su preneli tekst "Prismotre".

Ova tabloidna orkestrirana kampanja se prenela na društvene mreže preko lažnih profila i trajala je još najmanje godinu dana. Kampanjom je bilo obuhvaćeno još osam osoba koje su aktivne u Pokretu OŠFG ili su mi bliske ekološki i/ili privatno – opisuje Dragana.

Ona je istakla da je sada doneta presuda u njenu korist, doduše sa dosuđenim manjim iznosom nadoknade, što je njoj manje bitno, jer je, kako kaže, moralna i pravna satisfakcija nepocenjiva.

Viši sud u Beogradu je u isto vreme odbacio njen zahtev da RTV Pančevo objavi presudu na svom portalu, da je drži godinu dana na svom sajtu i da o njoj informiše javnost u svom informativnom programu u 19 sati. Zbog tog odbacivanja, njen advokat Mihailo Pavlović će podneti žalbu u cilju dobijanja potpune satisfakcije.

E, pa sad da i ja upozorim, ovako će proći svako ko pokuša da me diskredituje lažima generalno, a posebno lažima o mojoj poslovnoj karijeri u Erste banci, na koju sam inače baš ponosna! Idemo dalje i do drugih pravnih i moralnih pobeda – poručila je Arsić.

Na kraju objave, novosadska ekološka aktivistkinja zahvalila se ljudima koji su pružali podršku njoj i njenim saradnicima u njihovoj borbi da sačuvaju Frušku goru od, kako ih je nazvala, raznoraznih uništavača i uzurpatora.

Oceni vest:
19
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan