FOTO: "Kineska četvrt" dobila novu saobraćajnicu, biciklističke i pešačke staze, kanalizaciju...

FOTO: "Kineska četvrt" dobila novu saobraćajnicu, biciklističke i pešačke staze, kanalizaciju...

Na Bulevaru despota Stefana završeni su radovi u okviru druge-A faze uređenja javnih površina budućeg Kreativnog distrikta u Novom Sadu, javljeno je danas iz Kabineta gradonačelnika.

Tokom te faze izvedeni su radovi na izgradnji saobraćajnica, biciklističkih i pešačkih staza, parkinga, fekalne i atmosferske kanalizacije, javnog osvetljenja, kao i hortikulturno uređenje i postavljanje urbanog mobilijara na lokalitet izgrađen u prvoj fazi, kaže se u saopštenju iz Gradske kuće. 


– Ukupna vrednost investicije za uređenje javnih površina Kreativnog distrikta iznosi 540 miliona dinara, od kojih je 210 miliona dinara opredeljeno za poslednju fazu uređenja koja je predviđena Programom radova za 2021. godinu, kroz dvogodišnje finansiranje. Prva faza u okviru regulacije Bulevara despota Stefana završena je krajem 2019. godine, dok je druga faza završena krajem prošle godine. Tokom prve faze investirano je preko 250 miliona dinara, a u okviru druge faze preko 70 miliona dinara
 –  rekla je prilikom današnjeg obilaska nekadašnje "Kineske četvrti" Adrijana Mesarović, ćlanica Gradskog veća za budžet, finansije i investicije 


Kako se dodaje u saopštenju, so sada je izgrađeno oko 900 metara novih saobraćajnih površina, 1.300 metara pešačkih staza, 920 metara biciklističkih staza, 208 novih parking mesta, od kojih je osam namenjeno osobama sa invaliditetom, 1.750m kanalizacione mreže i postavljeno je 46 novih stubova javne rasvete. Stvorena je i veza sa kejom preko pešačkih i biciklističkih staza, a uređenje javnih površina obuhvatalo je i postavljanje mobilijara i urbane opreme – 72 klupe, 64 korpe i 32 nosača za bicikle.


Uređenje javnih površina izvodi se u više faza s obzirom na kompleksnost lokaliteta, a i zbog sinhronizacije sa dinamikom radova na samim objektima, koje realizuje Gradska uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove. Neki od objekata se zadržavaju, neki rekonstruišu, a neki se ponovo grade. Do sada je, putem te Uprave za izgradnju i kapitalno održavanje objekata uloženo 321,7 miliona dinara. Tokom ove godine planirana su sredstva u iznosu od 200 miliona dinara, a u 2022. godini 342,2 miliona dinara, navodi se u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada. 

Oceni vest:
4
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan