FOTO KONKURS: Šaljite sjajne i loše primere biciklističke infrastrukture u Novom Sadu

FOTO KONKURS: Šaljite sjajne i loše primere biciklističke infrastrukture u Novom Sadu

Novosadska biciklistička inicijativa (NSBI) organizuje foto konkurs "Novi Sad – tako blizu, a tako daleko" sa idejom da uporede "sjajne i loše primere biciklističke infrastrukture u Novom Sadu i drugim gradovima Evrope".

Kako navode, NSBI se ugleda na Amsterdam i članovi organizacije rade na tome da svakim danom budu sve bliži tom idealu, "ali ipak imamo još mnogo posla kako bismo dostigli udobnost svetskog lidera u gradskom biciklizmu".

Zato nas zanima šta naši sugrađani vide kao sjajne poteze ili primere u novosadskoj biciklističkoj infrastrukturi, a za koje smatraju da su neslavni pokušaji funkcionalnih staza – kažu iz ove organizacije.

Novosađani i oni koji vole da bicikliraju u našem gradu mogu da pošalju do 6 fotografija do 4. novembra na i najbolji radovi će biti izloženi početkom decembra. Prva tri mesta očekuju i "strava bici nagrade", poručuju iz NSBI.

Tehnički uslovi:

Minimalna rezolucija fotografija: 6 megapiksela (rezolucija 3,000 x 2,100 piksela). Fotografije u digitalnom formatu treba slati kao:

  • "fajl visoke rezolucije": jpeg format najvišeg kvaliteta (npr. sačuvan u Adobe Lightroom, kvalitet nivoa 100).
  • Naziv fajla mora sadržati ime fotografa te mesto (ulica) i broj fotografije (1-6) (primer: ImePrezime_MestoFotografije_1

Autori fotografija moraju biti nosioci prava na fotografije prijavljene na konkurs. Fotograf zadržava autorska prava na fotografije u svakom trenutku, a njegovo/njeno ime će biti ispisano uz fotografiju svaki put kada je fotografija objavljena. Prijavom na konkurs, učesnici daju organizatoru pravo na besplatno korišćenje fotografija u sledeće svrhe:

  • Izložbe koje se organizuju u okviru konkursa
  • Objavljivanje fotografija u štampanoj i/ili elektronskoj publikaciji organizatora i na njihovim internet stranicama;
  • Korišćenje fotografija u svrhu oglašavanja izložbi i konkursa, kako u publikacijama organizatora tako i u štampi.
Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan