Kraj grejne sezone - toplane će nadzornim odborima podneti zahteve za korekcije cene

Kraj grejne sezone - toplane će nadzornim odborima podneti zahteve za korekcije cene

Grejna sezona se zvanično završava, ali će se do 3. maja grejati u skladu sa spoljašnjim temperaturama, izjavio je direktor Udruženja toplana Dejan Stojanović.

Grejna sezona traje šest meseci - od 15. oktobra do 15. aprila. Zbog lepog vremena u oktobru toplane su sa grejanjem uglavnom počele od 1. novembra.

– Grejaće se u skladu sa spoljašnjim temperaturama, u toku jutarnjih i večernjih sati. Formalni prekid se može dogoditi tek 1. maja, odnosno 3. maja, u skladu sa odlukama i načinima snabdevanja toplotnom energijom koju donose lokalne samouprave i one se nešto razlikuju u svim gradovima i opštinama – rekao je Stojanović za RTS.

On je naveo da će tokom uskršnjih praznika isporuka toplotne energije biti u kontinuitetu, a da će se od ponedeljka i utorka konstantno pratiti vremenska prognoza.

 Isporuka će biti ili tokom celog dana, ako budu uslovi zahtevali, ili samo ujutru i popodne, sve zavisi kako spoljašnje temperature budu zahtevale – kazao je Stojanović.

Stojanović je naveo da nadležnost nad cenama, povećanjem ili smanjenjem, imaju isključivo jedinice lokalnih samouprava.

– Toplane će svojim nadzornim odborima podneti zahteve za korekcije cene i konačnu reč daće nadležni organi u lokalnim samoupravama – rekao je Stojanović.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Neće da bidne fino, Srbine...

    pre 385 dana i 20 sati

    U penziju sa 67godina - a plaćaj nove cene. I neko misli da će se takav koncept društva održati.
    Pa ne postoje ljudi zbog institucija već institucije zbog ljudi.
    Ovo sa 67 nisam ja izmislio već je jutros naveliko objavio Kurirčina.
    Dakle,neka svetska vlada mora da postoji a Francuz je samo njihov kurir.
    Ako sam u pravu,tih 67 godina će se sad pojaviti u Grčkoj i Portugaliji,jer je Srbija sa njima u ekonomskoj grupi za eksperimentisanje.
    Odakle su prvo probali u Francuskoj, višoj grupi, zaista...

    Oceni komentar:
    0
    3
  • Maja

    pre 384 dana i 14 sati

    U oktobru nije bilo lepo vreme, to su izmislili. Noćne i jutarnje temperature tih dana, nakon početka grejne sezone su se spuštale ispod 12 C. Mi smo se grejali tada na struju i palili kaljevu peć, jer je u stanu bilo hladno. Bilo mi je vrlo neprijatno saznanje kako javno preduzeće, koje nam uzima novac cele godine, može da izvrdava činjenice i da nas pravi ludima, kao nije hladno, to vam se pričinjava. Koliko se sećam neki sugrađani su tražili povraćaj novca, ali im je rečeno da gube vreme.

    Oceni komentar:
    0
    4
  • Ing Zoran Vukov

    pre 383 dana i 18 sati

    Veliki broj korisnika daljinskog grejanja godinama nezna šta plaća kao grejanje, jer se ne zakonito naplaćuje.Koliko je isporučeno kwh/m2 stana do 16 Aprila prikazaću : U Oktobru nije bilo isporuke kwh; u Nov= 12,0756 kwh/m2 (za plaćanje); u Dec=15,3393 kwh/m2; u Jan=16,7911 kwh/m2; u Feb=16,4191 kwh/m2, U Mar=11,1711 kwh/m2 ; i do 16 Aprila još 6,4668 kwh/m2, UKUPNO = 78,2690 kwh/m2 za plaćanje.Mora se prikazati OBRAČUN IZMEĐU KUPLJENIH I ISPORUČENIH kwh.jer su korisnici u preplaćenosti.

    Oceni komentar:
    0
    3