NAŠ IZBOR: Gde za vikend u Novom Sadu

NAŠ IZBOR: Gde za vikend u Novom Sadu

Pred nama je poslednji vikend u februaru i u našem gradu se, kao i prethodnog, priređuju različita dešavanja. 

Novosađani različitih interesovanja moći će da pronađu bar jedan događaj koji mogu da posete – koncert, film, predstavu, izložbu, predavanje, radionicu, a tu su svakako i noćni provodi koji se organizuju u lokalima sa drugačijim muzičkim programom prilagođenim ukusu posetilaca. 

U našoj rubrici DEŠAVANJA možete pronaći šta se, kada i gde održava u gradu. Kategorije su različite i u svakoj možete pronaći ponešto. 

Mi smo i ove nedelje za vas izdvojili nekoliko predloga kako da što bolje iskoristite predstojeći vikend. 

Koncert: Upper! Upper! + Grizete + Sputnik @ CK13 

U petak u 20 časova u СK13 će po prvi put u Srbiji nastupiti peterburška indie-rock-grupa Upper!Upper! uz lokalnu podršku novosadskih grupa Grizete i Sputnik. 

Upper! Upper! je mladi perspektivni bend koji izvodi melodičan indie rock i brit pop, a njihove pesme govore o mnogim temama kao što su večna potraga za svojim mestom u svetu, ljubavi, mladosti, žurkama. Veseli ritam bubnjeva i zarazni vokali su nešto po čemu se izdvajaju. 

Grizete su alternativni novosadski rok bend koji kombinuje različite žanrove – od alternativnog roka, new vawe-a sve do garažnog roka, a bend Sputñik je stari-novi bend koji je inkarnaciju doživeo kada je pevač Žikica Milošević sa starim snimcima tokom 2008. došao na ideju da u Novom Sadu okupi ekipu koja će starim pesmama dati novo ruho, ali i dodati nove pesme, nastale u međuvremenu. 


Noćni provod: English Breakfast
 

Organizacija English Breakfast rešila je da novosadsku publiku upozna sa gostom iz Njujorka, Adamom Collinsom, koji će tokom večeri deliti di-džej plut sa redovnim EB domaćinima Car Z i Nikolaijem. 
Plivajući između progressive i minimal house zvuka, English Breakfast žurke uvek su bile jasni prikaz alternative zvuka. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Club Tunnel (@clubtunnel_)


Film: 51. Međunarodni filmski festival FEST u Areni Cineplex

Međunarodni filmski festival FEST biće održan u bioskopu Arena Cineplex od 25. februara do 5. marta. 
Novosađani će, tradicionalno, imati priliku da uživaju u glavnom programu FEST-a koji obiluje najboljim filmskim ostvarenjima iz prethodne godine i filmovima koji su višestruko nagrađivani na prestižnim svetskim filmskim festivalima. 



Predstava: Veštice iz Salema

Angažovanošću svojih predstava obeležio je devedesete godine u srpskom teatru, a smelim i novim čitanjem klasike uveo ga u novi vek – rekao je Jovan Ćirilov za  Nikitu Milivojevića, režisera ove predstave, a ujedno i jednog od vodećih reditelja danas.

Predstavu možete pogledati u petak u 19:30 u SNP-u na sceni Pera Dobrinović. ⁣

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @srpskonarodnopozoriste


Izložba: Umetnički radovi iz privatne kolekcije Sretena Katića 

Kolekcija Katić je zbirka koja se, u najvećoj meri, sastoji od dela koje su autori poklanjali Sretenu jer su stvaraoci, kojima je Bravarska radionica Srećko dugi niz godina izlazila u susret prilikom izrade njihovih umetničkih radova, osećali potrebu da se zahvale svom saradniku poklanjajući mu neke od svojih najboljih radova. Na ovaj način nastala je impozantna kolekcija dela naših savremenih umetnika, a sam kolekcionar odlučio je da je predstavi javnosti.  

Izložba će biti otvorena u petak u 19 časova u SKCNS Fabrici, a stručno vođenje biće organizovano u ponedeljak, 27. februara, u 18 časova. 

 


Radionica: Čitanjac 

Bulevar Books je 4. oktobra 2012. godine započeo samostalni projekat upoznavanja i zaljubljivanja dece predškolskog uzrasta (od 2 do 7 godina) u knjige. 

Zamišljen kao čitalački recital, Čitanjac je ušao u jedanaestu godinu postojanja i ove subote nastavlja. 

Bulevar Books poziva roditelje da dođu sa decom i učestvuju u radionici. 

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan