Nikšićaninu Ivanu Kontiću potvrđena optužnica za pokušaj ubistva prošlog avgusta u NS

Nikšićaninu Ivanu Kontiću potvrđena optužnica za pokušaj ubistva prošlog avgusta u NS

Optužnica podignuta protiv Nikšićanina Ivana Kontića (30) koja ga tereti za pokušaj ubistva Beograđanina Miljana Mandića (28) potvrđena je, ali još nije postala pravosnažna, rečeno je za "Novosti" u Višem sudu u Novom Sadu.

Njemu je rešenjem vanpretresnog veća novosadskog Višeg suda, ponovo je produžen pritvor, koji po tom rešenju može trajati do 2. septembra.

Protiv Kontića se u novosadskom Višem tužilaštvu vodila istraga zbog sumnje da je 24. avgusta 2020. godine u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu pretukao Mandića.

Incident na ulici su zabeležile kamere video-nadzora, a snimak se kasnije pojavio na društvenim mrežama.

Prilikom saslušanja u tužilaštvu, Kontić je negirao krivicu i tvrdio da je bio prvi napadnut.

Odgovarajući na pitanja u vezi sa sumnjama za koje se tereti, on je tvrdio da je snimak sa nadzornih kamera isečen i da je javnosti prikazan samo deo događaja.

Kontić je tada istakao da da ni u jednom momentu nije imao nameru da ubije oštećenog, kako je to predstavljeno u javnosti i što mu se stavlja na teret.

Optužnica podignuta protiv još dvojice muškaraca

O. L. osumnjičen da je učestvovao u tuči u kojoj je pretučen Miljan Mandić, pušten je iz pritvora otkobra prošle godine i poslat kući na izdržavanje kućnog zatvora sa nanogicom na koju je osuđen zbog drugog krivičnog dela.

L. V. koji se sumnjiči da je pomogao O. L. posle počinjenog krivičnog dela, takođe je tada pušten da se u daljem postupku brani sa slobode.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan