Novosađani protiv parking garaža kod Muzeja Vojvodine

Novosađani protiv parking garaža kod Muzeja Vojvodine

Građanska inicijativa za očuvanje zelene površine kod Muzeja Vojvodine u Novom Sadu oštro protestvuje što u okviru plana regulacije parking garaža ponovo postoji namera da se ovo staro gradsko jezgro pretvori u parking.

Kako kažu i pored brojnih građanskih protesta i zvanično upućenih primedbi, Grad ne odustaje od ideje uništi parkić i izgradi garažu.

- Najavljujemo da ćemo na dokument, koji se nalazi na ranom javnom uvidu, podneti primedbe i pozvati 3.000 potpisnika peticije protiv garaže da nam se pridruže. Ujedno pozivamo i ostale sugrađane da se upoznaju sa planom regulacije parking garaža i reaguju na izgradnju garaža u njihovom komšiluku – saopštili su iz ove inicijative, a prenosi "Blic".

Dodaju, da će izgradnjom garaže biti uništena jedina zelena površina u ovom delu grada. Ovaj parkić poznat je kao mesto gde često dolaze vlasnici pasa da istrčavaju svoje ljubimce.

Na plan generalne regulacije građani su podneli 70 primedbi.

Tvrde da je nedopustivo uništavanje starog jezgra grada u kome se nalaze dva značajna muzeja, Muzej Vojvodine i Muzej savremene umetnosti.

- Višespratnim javnim garažama nije mesto u starom jezgru grada, koje je utvrđeno za prostornu kulturno-istorijsku celinu pod zaštitom države, već periferno od njega, bez ugrožavanja spomenika kulture, postojećih zelenih površina i kvaliteta života stanovnika – dodaju iz ove inicijative, a prenosi "Blic".

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan