Novosađani: Rokenrol me čini srećnim i pozitivnim

Novosađani: Rokenrol me čini srećnim i pozitivnim

Dejana Pajića Paka Novosađani poznaju kao voditelja nekadašnje kultne radio emisije "Rock FM Radio Show". Ovog vrsnog poznavaoca rokenrol muzike ljubitelji danas mogu slušati kako pušta muziku u lokalima "Hard Rog", "Tattoo" i "Duck Bar", a o svakom predstojećem nastupu informišu se preko njegovog Fejsbuk profila. Dejan tvrdi da ne postoji ništa lepše u životu nego da radiš nešto što te ispunjava i obogaćuje.

"Rođen sam u Novom Sadu 1971. godine. Od malih nogu sam vezan za muziku, zahvaljujući svojim roditeljima, koji su imali veliku kolekciju ploča džez, bluz, gospel i soul muzike. Moja prva muzička iskustva, kao klinca od četiri godine u ranim 70-im godinama prošlog veka, bili su Dragan Laković i 'Kolibri', Čola i 'Lokice", Leo Martin, Čobi i ostali. Moji prvi kontakti sa stranom muzikom bili su Bitlsi i grupa ABBA, i tada sam se potpuno zarazio. Zahvaljujući starijem bratu i njegovim drugarima, otkrivao sam nove bendove i rokenrol muziku, potpuno fasciniran grupom Lynyrd Skynyrd , koje smatram najodgovornijim bendom za moje formiranje kao ličnosti, pored svojih roditelja, naravno. Iskreni tekstovi, predivna i energična muzika koja me je uvek nagnala da se pokrećem, đuskam i potpuno uživam. Muzika igra veliku ulogu u čitavom mom dosadašnjem životu. Ne mogu da zamislim da mi jutro počne bez šolje kafe i neke predivne numere, koja mi automatski stavlja osmeh na lice i inspiriše me. Držao sam prvu rokenrol kafanu/klub u ulici Laze Telečkog ('NS Hard Rock Club'), radio u hotelijerstvu na moru, u finansijama u NIS-Naftagasu, u knjigovodstvenoj agenciji, u nekretninama. Takođe sam pevao u nekoliko bendova – BBQ, Last Station Band, Hiljadu milja, Tribute to The Cult i Zona katastrofe."

"Pored stalnog posla u NIS-Naftagasu, bio sam povremeno angažovan u klubu 'Route 66' kao didžej, i, budući da se pored nalazila lokalna radio stanica 'Holiday', dogodilo se i to da sam imao privilegiju da budem, na žalost, poslednji muzički urednik na istoj. Posle toga, pošto sam poznavao skoro sve zaposlene na tadašnjem 'Radiju 021', kontaktirao sam svog prijatelja Copeta, koji me je uputio na urednika Slobodana Krajnovića. Tako se moja ideja pretvorila u prvu sezonu radijske emisije 'Rock FM Radio Show', koja je startovala 16. septembra 2008. godine. Emisija je išla uživo i bila je slušana preko interneta u celom svetu. U Japanu, Indiji, Skandinaviji, zapadnoj Evropi, Australiji i Severnoj Americi. Bila je popularna i na prostorima bivše Jugoslavije jer sam promovisao autorske bendove iz svih bivših republika koji su me kontaktirali i ponudili mi svoj materijal. Takođe smo se bavili humanitarnim radom preko te emisije. U međuvremenu sam konstatno negde puštao muziku i organizovao žurke, maskenbale i karaoke. Ponosan sam na činjenicu što sam uspeo, preko emisije i van nje, da utičem na neke mlađe talentovane muzičare iz Novog Sad da se bave muzikom koja u sebi nosi osnovu rokenrola, pozitivnu energiju, ljubav, bunt, stav i poruku da treba imati sopstveno mišljenje. Poslednju, petu sezonu završili smo početkom juna 2013. godine. Kada je 1. oktobra trebala da startuje šesta sezona, javljeno mi je da se uređivačka politika na 'Radiju 021' promenila i da su ugašene sve emisije koje su i išle i koje su trebale da zažive."  

"Mladi danas nemaju baš mnogo izbora, budući da im mediji svašta poturaju pod sloganima 'must have' i slično. Ima ipak dosta onih me prijatno iznenade i pozitvno šokiraju svojim poznavanjem rokenrol muzike. Ljudi u Novom Sadu zaista slušaju sve i svašta, i to je dobro. Ja lično, muziku delim na dobru i onu koja mi ne odgovara. O ukusima ne vredi raspravljati, jednostavno, ono što ti prija i što tera na pevanje, đuskanje i što te ispunjava pozitvnom energijom, to je ono pravo za tebe. Još kad se sretneš s nekim ko isto tako deli strast i ljubav prema svemu tome što radiš, nema bolje kombinacije. Volim da citiram jednu izreku koja kaže: 'Ako to ne činiš srcem, onda nemoj to ni činiti', a to važi za sve segmente u životu. "

"Danas i dalje puštam muziku u 'Hard Rogu', kafeu 'Tattoo' i 'Duck Baru'. Imam dosta drugara na Fejsbuku koji me prate i dolaze kad puštam muziku. To su ljubitelji dobrog zvuka koji znaju da ću uvek da ih iznenadim nekim novitetom, širokim spektrom rokenrol muzike koja koketira sa bluz, pank, fank, progresiv i ostalim pravcima. Znaju da ću ispričati neku anegdotu i zanimljivu priču o nekom bendu koji smo imali prilike da gledamo uživo i koji i dan danas pratimo. To mi daje dosta prostora da se i dalje družim sa velikim brojem uživalaca i konzumatora rokenrol muzike po kafićima gde puštam muziku. Nema ništa lepše nego kad uživaš dok radiš nešto što te ispunjava i obogaćuje. Za mene će rokenrol uvek biti bitan i prelep faktor u mom životu, jer me jednostavno čini srećnim i pozitivnim. Prema mom shvatanju lepota življenja se sastoji od muzike, druženja, energije i putovanja." kaže za portal mojnovisad.com Dejan Pajić.

Oceni vest:
18
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan