Novosadski aktivisti: Bahatost i pristici vlasti moraju da stanu

Novosadski aktivisti: Bahatost i pristici vlasti moraju da stanu

Novosadski aktivisti uputili su apel gradskoj vlasti na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem, da povuče sve svoje falange, kako batinaške, tako i one propagandne i "smesta okonča odmazdu nad  saborcima, prijateljima i saradnicima"

 - Vaši poslušnici, da li ucenjeni ili od srca stranci odani, sramota su za ovaj grad! Navukli ste na Novi Sad mrak: sunce ne vidimo od nebodera vaših investitora, zakone zaboravismo od zarobljenih institucija, pravdi se više ne nadamo od vaše policije i sudstva - piše u saopštenju aktivista.

Dalje navode da na "ovaj ili onaj način to mora da stane, te da je bahatosti došao kraj. 

 −Jasno nam je da su vam dužni kvaziintelektualci iz vaših GONGO niša jer ste ih sve namirili na raznim konkursima i tenderima. No, neka vama bude jasno da pošten čovek zna da su to vaše marionete, koje se nisu pomakle od nacionalističko-huškaške retorike s početka devedesetih − ističu u saopštenju.

Dodaju da analizama tih analitičara, pored svih njihovih titula, više niko ne veruje i da je s tim gotovo.

 − Naše su borbe čiste, vaši su tragovi trajno zaprljani. Novac kojim raspolažemo nema sumnjiv tok niti poreklo, dok vama u džepove sipaju pare razna međunarodna bratstva, patriotski fondovi, plaćaju studijska putovanja i istraživanja i zapadni i istočni saveznici u nacionalizmu. Nama sugrađani veruju i da – uvek doniraju, dok se vama smeju. Mi skupljamo pare za minimalne aktivnosti, kazne i solidarne akcije, dok je za vas sve na „dođem ti“ − stoji u saopštenju.

 Kako kažu, vlast duguje aktivistima jedno veliko izvinjenje, a građanima njihove utišane glasove, kao i ključeve mesnih zajednica. Radnicima duguje pokornost i zaostale plate, deci  igrališta i parkove. Sugrađanima svih vera i nacionalosti duguje objašnjenje zašto ih zloupotrebljava i raspiruje međunacionalne sukobe u multinacionalnoj sredini kakva je Vojvodina. Zdravom razumu dođete… Pa... Samo mu priđite.

 − Javnost pozivamo na solidarnost sa svima koji su u borbi za grad po meri čoveka i dostojanstven život u njemu istupili, koji su se imenom i prezimenom potpisali. U polarizovanom društvu stalno nas neko tera da biramo stranu. Za nas je samo jedna ispravna strana – ona preko puta Srpske napredne stranke. Mesto je tu svakom kome je dignitet, struka, pošten rad i sloboda ispred korupcije i straha − ističu aktivisti.

 Dodaju da ih targetiranje i pritisci neće pokolebati već da će ih ojačati da budu jedinstveniji i snažniji.

Ujedinjeni, naši udarci na vaše već oslabljene poluge biće bolni, a vrlo brzo i završni. Mi se ne bojimo, morate to uvek uzeti u obzir kad platite nekom uličnom batinašu i mazalu ili propagandnom kolumnisti − navode aktivisti na kraju saopštenja.

Saopštenje su potpisali: Omladinsko studentska akcija Novi Sad, Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad, Ekološki front Novi Sad, Sačuvajmo zelene površine - Telep Inicijativa građana, Sačuvajmo Liman od Betona, Inicijativa građana Za zeleno Novo naselje, Centar za razvoj demokratskog društva Europolis, Vojvođanski kulturni klub “Vasa Stajić”, Savez antifašista Vojvodine, Vojvođanska politikološka asocijacija, Centar za održive zajednice, Centar za interkulturnu komunikaciju AFA Novi Sad, Antifašistički front 23. oktobar, Most solidarnosti, Zelena mreža Vojvodine, Sačuvajmo zelene površine u Novom Sadu, Eko straža Novi Sad, Pokret Odbranimo šume Fruške gore, Organizacija OSNA, Futoška inicijativa, Hrvatski građanski Savez, Panonska antifašistička organizacija PAOR.

Oceni vest:
8
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Šta se mora nije teško

    pre 801 dan i 17 sati

    Neće prestati nasilje vlasti dok SNS partiju ne svedemo na 15-25% učešća u ukupnoj vlasti.
    A onda će prestati i predstave poput nasilja i pretnji nad košarkašem, koje su organizovane i plaćene samo radi medijskog efekta.

    Oceni komentar:
    2
    5