Osamdeset godina od deportacije novosadskih Jevreja: Tribina povodom godišnjice u KC "Svilara"

Osamdeset godina od deportacije novosadskih Jevreja: Tribina povodom godišnjice u KC "Svilara"

Povodom 80 godina od deportacije novosadskih i bačkih Jevreja u logore smrti, biće organizovan program u Kulturnoj stanici "Svilara" 25. aprila u 18.30 časova.

Centralni deo programa biće panel diskusija "Kultura sećanja i savremeni antisemitizam" sa uvaženim gostima i eminentnim stručnjcima iz Velike Britanije, Nemačke, Hrvatske i Srbije.

Moderator i domaćin je Miško Stanišić, direktor Terraforming NGO i član delegacije Republike Srbije u Međunarodnoj alijansi za sećanje na Holokaust – International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA).

Na panelu će učestvovati Andrew Percy, poslanik Britanskog parlamenta, gde je potpredsednik parlamentarne grupe za borbu protiv antisemitizma i član parlamentarne grupe za izgradnju novog Memorijalnog centra Holokausta u Londonu, Mirna Herman, direktorka Centra za kulturu sećanja u Zagrebu, jedna od koordinatorki obnove izložbe u Jugoslovenskom paviljonu u Bloku 17 u Memorijalnom muzeju Aušvic–Birkenau, Florian Eisheuer, menadžer programa Evropske mreže praktičara za borbu protiv antisemitizma (EPNA) sa sedištem u Berlinu, Josh Dubell, direktor odeljenja za edukaciju fondacije "Solutions Not Sides" iz Londona, koja se bavi borbom protiv antisemitizma i islamofobije kroz diskusije sa mladima i edukaciju o izraelsko-palestinskom sukobu i Ladislav Trajer, potpredsednik Jevrejske Opštine Novi Sad.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan