PLANOVI ZA SPENS: Kompletna zamena fasade, potpuna rekonstrukcija zatvorenog bazena i klizališta...

PLANOVI ZA SPENS: Kompletna zamena fasade, potpuna rekonstrukcija zatvorenog bazena i klizališta...

Investicija orijentaciono iznosi oko 150 miliona dinara.

Gotovo je izvesno da će, već na proleće, početi kompletna rekonstrukcija Sportskog i poslovnog centra "Vojvodina", izgrađenog pre skoro 40 godina, rečeno je na jučerašnjoj sednici Skupštine grada, poslednjoj ove godine i 59. u aktuelnom sazivu gradskog parlamenta. Kako navodi gradonačelnik Novog Sada, to neće biti "nimalo jeftin zahvat".

– Pokušavamo da obezbedimo značajan novac za projekat velike rekonstrukcije Spensa. Imamo nagoveštaj da ćemo (za finansiranje) dobiti pozitivan odgovor od Vlade Republike Srbije – rekao je Miloš Vučević, a prenose "Novosti". 

Gradonačelnik je dodao da će taj projekat, koji orijentaciono iznosi oko 150 miliona dinara, precizno dati detalje o tome šta bi sve i kako trebalo da bude urađeno sa tim višenamenskim objektom. Kad projekat bude gotov, EBRD će Gradu dati "grant" odnosno poklon vredan 800.000 evra za izradu neophodne tehničke dokumentacije.

Kako pišu "Novosti", planirana je sanacija krova, kompletna zamena fasade i unutrašnjih sistema za grejanje i hlađenje objekta, kao i potpuna rekonstrukcija zatvorenog bazena i klizališta.

Ukoliko sve bude po planu, taj posao bi najverovatnije počeo u maju, kako ne bi bili ugroženi rad plivačkih klubova i programi rekreativaca. Vučević je rekao da "školjka" zatvorenog bazena na Spensu curi još od 1999. godine i stoga je hitna rekonstrukcija odavno zatražena.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan