Predsednik Skupštine Grada razgovarao s građanima o očuvanju zelenila kod nove zgrade suda

Predsednik Skupštine Grada razgovarao s građanima o očuvanju zelenila kod nove zgrade suda

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić i direktor JP "Urbanizam – Zavod za urbanizam" Dušan Miladinović razgovarali su danas sa predstavnicima građana, stanovnicima zgrada u okolini parcele gde treba da se izgradi nova zgrada pravosudnih organa, koja je predviđena Planom detaljne regulacije bloka pravosudnih organa u Novom Sadu., javljeno je danas iz gradskog parlamenta.

Nova zgrada suda predviđena je da se gradi na parceli na uglu ulica Stražilovske i Maksima Gorkog, a stanovnici ovog kvarta oivičenog Radničkom i pomenutim ulicama, negoduju zbog potencijalnog sečenja stabala u delu dvorištu gde treba da se izgradi podzemna garaža za potrebe novog suda. Sastanku su prisustvovali i stručnjaci Departmana za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Sastanak sa građanima ovog dela grada inicirao je predsednik Skupštine grada, koji je istakao da je današnji susret prvi u nizu razgovora sa sugrađanima, kako bi se došlo do rešenja koje bi zadovoljilo sve strane.

– Naša je obaveza da sednemo i razgovaramo sa građanima, posebno kada je reč o kvalitetu života. Trudimo se da Novi Sad bude bolje mesto za život, a očuvanje zelenih površina je svakako jedan od prioriteta. Ovakvi razgovori treba da doprinesu pronalaženju rešenja, jer smatram da smo svi mi, bez obzira da li se radi o gradonačelniku, predsedniku Skupštine grada ili bilo kom građaninu, na istoj strani i da su nam želje iste: lepši i bolji Novi Sad – istakao je predsednik gradskog parlamenta.


Građani su tokom susreta u Skupštini objasnili da žele da se očuva zelenilo, apsostrofirajući stabla koja se nalaze u dvorištu. Кako je rečeno na sastanku, izgradnja zgrade suda i podzemne garaže izvodi se pod posebnim uslovima o organizaciji suda, a izgradnju budućeg objekta finansira Evropska unija.

Tokom razgovora je dogovoreno da se tokom naredne dve nedelje održi još jedan sastanak, gde bi se iznela moguća rešenja, od očuvanja postojećih stabala, sadnje novih oformljenih drveća starosti 10 i više godina pored planirane podzemne garaže, potencijalne obnove dela dvorišta i krova postojeće podzemne garaže, sadnja prilagođenog drveća iznad nove podzemne garaže, ali i drugih nedoumica na koje su građani ukazali, navodi se na kraju saopštenja iz Skupštine Grada Novog Sada 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Iznogud

  pre 1338 dana i 11 sati

  Možda nisam dovoljno upućen u slučaj, ali zar ne može garaža da bude ispod zgrade suda? Kao u Mercatoru recimo....pa i tamo je u dva nivoa...

  Oceni komentar:
  0
  1