Preduzetnik iz Novog Sada protestovao ispred zgrade suda

Preduzetnik iz Novog Sada protestovao ispred zgrade suda

Preduzetnik Stanko Krstin protestovao je danas ispred zgrade u kojoj su smešteni novosadski sudovi i optužio pravosudne vlasti da su "sklonili" jedan njegov predmet.

Krstin je stajao ispred suda sa transparentom u rukama na kojem je pisalo: "Ko je ukrao predmet 5000/17 i pošto?".

– Ranije su mi iz sudskog predmeta ukrali dokazni materijal, a sada ceo predmet – rekao je Krstin agenciji Beta i dodao da je pozadina čitavog slučaja da ljudi koje je "angažovala BIA ne plate sudske takse".

Dodao je da je o celom slučaju obavestio i ministarstvo pravde Srbije.

Krstin je u više navrata protestovao ispred pravosudnih institucija u Novom Sadu i u Beogradu.

Ranije je rekao da je rešen da "do kraja života" protestuje ispred različitih sudova u Srbiji, zbog brojnih sudskih postupaka koji se protiv njega vode, zbog kampanje u kojoj ga bez dokaza optužuju da svojom proizvodnjom truje građane, kao i zbog nacionalne diskriminacije i uvreda da je "ustaša".

On je vlasnik malog preduzeća "Pre-print", koje se bavi grafičkom delatnošću. Osnovano je 1996. godine u Odžacima, a 2006. godine je preseljeno u Novi Sad. Krstin je i predsednik Unije poslodavaca Vojvodine i član Predsedništva Unije poslodavaca Srbije.

Krstin je naveo da ga je, između ostalih, za uvredu tužila komandirka jedne policijske stanice u Novom Sadu, kao i njen zamenik, nakon što je protiv njih podneo krivičnu prijavu, a za uvredu ga je tužio i jedan sudija, kojeg je Krstin optužio da je oslobodio osobe koje su krivotvorile dokumentaciju o navodnim otrovima iz njegove firme.

Optužio je i pripadnike Bezbednosno-informativne agencije (BIA), kao i pojedince iz vrha republičkog tužilaštva, da su pokušali da mu "prodaju zastaru" sudskog postupka za 3.500 evra.

Krstin je optužio i pojedine pokrajinske i republičke inspektore za zaštitu životne sredine da su od njega tražili mito.

Naveo je da su njegovi problemi i počeli 2009. godine, kada je rekao da je firma iz Zrenjanina koju su mu preporučili da kod nje izmeri aerozagađenje "mafijaška".

Dodao je da su mu od 2009. godine do danas na taj način "uništili i firmu i zdravlje" i naveo da su mu u prošlosti pucali i iz vatrenog oružja na kuću i ispisivali grafite "Ustaše, napolje".

Institucija Poverenika za zaštitu ravnopravnosti je 2015. i 2016. godine izdala mišljenje da je direktor Ekološkog pokreta iz Novog Sada Nikola Aleksić diskriminisao Stanka Krstina na nacionalnoj osnovi.

Hrvatsko nacionalno vijeće je 2015. godine tražilo od nadležnih državnih organa da zaštite Krstina od diskriminacije na nacionalnoj osnovi.

Oceni vest:
3
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan