Revija Green Fashion održana na FIMEK-u, pobednica Jelena Vagić

Revija Green Fashion održana na FIMEK-u, pobednica Jelena Vagić

U amfiteatru FIMEK-a. održana je 4. po redu ekološka modna revija Green Fashion. Učestvovalo je preko 30 modela koje su prošetali mališani i učenici novosadskih škola i vrtića, osim dizajniranih recikliranih haljina našla se tu po koja čarobna lampa ali i jedan redizajnirani bicikli.

Pobednica ovogodišnje revije je Jelena Vagić, maturantkinja Saobraćajne škole PINKI sa modelom pod nazivom „ Snežna idila “. Jelena je dizajnirala čak 5 modela koji su sve prisutne oduševili svojom kreativnošću. Osvojila je stipendiju za studiranje na Univerzitetu Privredna Akademija.

 

Projekat Green Fashion sufinansiran je od strane Gradske uprave za zaštitu životne sredine, a realizuje ga Udruženje Asistent. Podršku u realizaciji projekta pružio je Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment, Invictabike kao i škole i vrtići.

Cilj projekta je promena svesti predškolaca, osnovaca , srednjoškolaca, studenata kao i svih mladih o važnosti reciklaže na jedan inovativan i atraktivan način- modnom revijom unikatnih recikliranih modnih kostima i detalja.

 

 

Modna revija - GREEN FASHION nastala je iz potrebe da se utiče na promenu svesti svih građana, o važnosti očuvanja planete Zemlje.

Deo prihoda od prodaje izloženih reciklažnih eksponata pod nazivom „ MASKE“ koje su napravili mališani iz vrtića „Čuperak“ doniran je Udruženju za zaštitu životinja Novi Sad- SPANS.

 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan