Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi na FTN-u

Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi na FTN-u

U Gradskoj kući u Novom Sadu u ponedeljak 11. marta najavljen je 13. Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi – KONTEH, koji će se na Fakultetu tehničkih nauka organizovati 13. i 14. marta.

Cilj projekta je da se studentima i diplomcima Univerziteta u Novom Sadu predstavi program stručnih praksi i zapošljavanja kompanija učesnica Sajma.

- Ovo je bitan događaj za Grad Novi Sad, pre svega jer sa jedne strane imamo kompanije uglavnom iz IT sektora od kojih je većina zamajac razvoja privrede kako grada tako i države, a sa druge strane imamo mlade ljude koji završavaju fakultete i koji su budućnost Novog Sada i Srbije, i sigurno je da će većina njih naći posao u ovim kompanijama. Fakultet tehničkih nauka u poslednje vreme je generator i rasadnik dobrih ideja i na pravi način pokazuje kako treba da funkcioniše saradnja privrede i nauke – rekao je član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević.

Radojević je pozvao poslodavce i mlade ljude koji će učestvovati na Sajmu da koriste sve mere koje Grad sprovodi kroz Akcioni plan zapošljavanja.


Predstavnica kompanije Vega IT Maja Božić naglasila je da je ta kompanija već petu godinu za redom generalni pokrovitelj Sajma.

- Drago nam je što smo ponovo deo ovog događaja i što su osnivači naše kompanije bivši studenti Fakulteta tehničkih nauka. Stručna praksa je mesto gde studenti mogu da primene u praksi sve ono što su naučili na fakultetu i da im to bude odskočna daska u karijeri – istakla je Božić.

Glavna organizatorka ovogodišnjeg KONTEH-a Andrijana Nedeljković rekla je da će se ove godine u okviru Sajma predstaviti 28 kompanija iz raznih tehničkih oblasti. Kako je navela, na Sajmu će učestvovati vodeće kompanije iz oblasti tehničkih nauka, prvenstveno iz Informacionih tehnologija. Ona je dodala da Sajam omogućava i širok akademski program koji za cilj ima da pruži studentima i diplomcima priliku da se i lično usavrše kako bi se što bolje pripremili za svoj budući profesionalni život.

U toku Sajma kompanije učesnice će, kao i prethodnih godina, imati priliku da predstave svoju delatnost studentima, kroz neposredni kontakt sa njima, kao i kroz prezentacije koje će biti otvorene za sve posetioce.

Studenti i kandidati za posao će, sa druge strane, imati mogućnost da na licu mesta uruče svoj CV poslodavcima za koje su zainteresovani. Pored prezentacija kompanija, u toku trajanja Sajma biće organizovana radionica čiji je glavni cilj obuka mladih da pravilno napišu svoj CV.

KONTEH organizuje Udruženja studenata elektrotehnike Evrope-Lokalni komitet Novi Sad (EESTEC LS), a svečano otvaranje zakazano je 13. marta u 9 časova u Svečanoj sali na Fakultetu tehničkih nauka.

Izvor: Grad Novi Sad, Fakultet tehničkih nauka

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan