SALAŠ 137: Pijani Beograđani muzičarima izlomili instrumente

SALAŠ 137: Pijani Beograđani muzičarima izlomili instrumente

U noći između subote i nedelje četvorica muškaraca napala su muzičare na Salašu 137 kod Čeneja, uništila im i ukrala instrumente, piše 021.rs

Od tih instrumenata samo jedna tambura, prema rečima njenog vlasnika, muzičara Zorana Jovanovića, vredi više hiljada evra – stara je preko 100 godina i on ju je nasledio od svog dede.

Ukradeno je još nekoliko instrumenata, kao i jedna jakna i sako. Jovanović kaže da nije toliko bitan iznos novca, koliko je emotivna vrednost koju ima tambura stara sto godina, od koje je hranio porodicu.

- Njih četvorica i dve devojke su sedeli od 20 do 4 sata ujutru. Kada je gazda napravio fajront, oni su počeli da divljaju. Nas desetak muzičara je pobeglo, jednostavno smo morali da se sklonimo, uplašili smo se. Instrumenti su nam ostali, moja tambura je bila prva na udaru i razbili su je u paramparčad. Ukrali su još jednu tamburu i harmoniku, uništili su lokal. Pre desetak dana mi je jedan čovek nudio 6.500 evra da je prodam, ali ja nisam želeo – izjavio je Jovanović za 021.rs.

On kaže da jedan od vandala koji je uništavao na Salašu 137 poznati beogradski reper, svojevremeno učesnik rijaliti programa "Farma".

- Od desetak muzičara, baš smo nas četvorica cele večeri svirali toj grupi Beograđana. Sve vreme su bili mirni, niko nije očekivao takav ishod iako su bili pod uticajem alkohola i droge – dodaje Jovanović, koji je angažovao advokata i kaže da će podneti krivičnu prijavu protiv izgrednika.

Oceni vest:
1
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan