ŠARČEVIĆ: Povratak studenata u domove od polovine maja

ŠARČEVIĆ: Povratak studenata u domove od polovine maja

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da će studenti imati priliku da se već od sredine maja vrate u studentske domove, koji su dezinfikovani i spremni za prijem.

Šarčević je naveo da su sređeni domovi u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, domovi u Nišu biće spremni nakon prvomajskih praznika, a zatim će se raditi i na domovima u Kosovskoj Mitrovici.

On je objasnio da će priliku za povratak u domove od polovine maja imati studenti koji su se prijavili za polaganje ispita u aprilskom roku, koji će biti održan krajem maja.

Onlajn nastava za studente završava se 18. i 19. maja, s tim što je ostalo da se završe blok časovi vežbi za određene fakultete, poput medicinskog, koji nisu mogli da se urade onlajn, precizirao je ministar.

Šarčević je, govoreći o tome da li će se ispiti održavati u neposrednom kontaktu, rekao da u našem zakonu ne postoji mogućnost polaganja ispita na daljinu, te će studenti ispite polagati na fakultetima, ali uz sve mere zaštite.

U našem obrazovnom sistemu, kako je ukazao, samo je dva odsto fakultetskih programa akreditovano za polaganje ispita na daljinu, ali će strategija razvoja obrazovanja do 2030. godine predvideti da se i taj model polaganja stavi na raspolaganje.

Za one koji ove godine upisuju fakultet, za prijemni ispit za sada se zadržava planirani datum 22. jun, potvrdio je Šarčević.

Izvor: srbija.gov.rs

Oceni vest:
3
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan