SPECIJALNI SUD: Darko Šarić osuđen na 9 godina zatvora zbog pranja više od 20 miliona evra

SPECIJALNI SUD: Darko Šarić osuđen na 9 godina zatvora zbog pranja više od 20 miliona evra

Sudsko veće Specijalnog suda proglasilo je Darka Šarića krivim za pranje više od 20 miliona evra stečenih prodajom droge i osudilo ga na kaznu od devet godina zatvora, prenosi agencija Beta.

Njemu se paralelno sudi za šverc i trgovinu oko pet tona kokaina, otkrivenog u akciji "Balkanski ratnik", za šta je osuđen na 15 godina zatvora, ali konačna odluka još nije doneta jer je slučaj trenutno na odlučivanju u Apelacionom sudu.

Za pranje novca Darko Šarić je dobio 7 godina zatvora, a za podstrekavanje pranja novca 4 godine.

– Jedinstvena kazna je 9 godina – rekao je sudija

U optužnici se kaže da je Darko Šarić novac stečen trgovinom droge investirao u kupovinu, uzimanje pod zakup i preuzimanje pojedinih preduzeća, poljoprivrednog zemljišta i drugih nepokretnosti, uglavnom na području Vojvodine.

To je uspevao, tvrdi Tužilaštvo, koristeći ofšor kompanije, koje je osnovao u Americi, i njegove firme u Crnoj Gori, takođe kao i sa organizovanom kriminalnom grupom koju je organizovao, sa jasno podeljenim ulogama njenih članova.

Pri tome je, navodi se dalje, njegov identitet ostajao skriven i poslove je retko zaključivao lično.

Da podsetimo, suđenje Šariću pred Specijalnim sudom počelo je pre desetak godina, prvo u njegovom odsustvu jer je bio u bekstvu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan