Spomenik Kralju Petru I najkasnije do 22. novembra

Spomenik Kralju Petru I najkasnije do 22. novembra

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) raspisala je javnu nabavku za izlivanje spomenika Kralja Petra I Karađorđevića koji će biti postavljen na Trgu republike u Novom Sadu.

Kako se navodi u dokumentaciji, procenjena vrednost tendera je 12 miliona dinara bez PDV-a, a ponuđač koji dobije posao biće u obavezi da odlije spomenik u bronzi i potom ga transportuje do Novog Sada i postavi na Trgu. Garantni rok za izvedene radove je minimum pet godina.

Spomenik će se izraditi po modelu koji će napraviti akademski vajar Zoran Ivanović, koji je ranije od stručne komisije Grada dobio posao pravljenja modela spomenika Kralju Petru I Karađorđeviću na konju u glini sa rokom do 5. jula ove godine. Za to će biti plaćen 12 miliona dinara.

Prema konkursnoj dokumentaciji, pobednik tendera će imati obavezu da spomenik Kralju Petru I postavi do 22. novembra ove godine, što znači da spomenik mora biti postavljen do obeležavanja 100 godina od prisajedinjenja Srema, Banata, Bačke i Baranje Kraljevini Srbiji nakon Prvog svetskog rata.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Stanke

    pre 1950 dana i 21 sat

    Jedino ne kapiram zašto kapa ili šapka nije na glavi?

    Oceni komentar:
    0
    0