SSP: Spens, "Promenada" i Dino park – "novosadski trougao propasti"

SSP: Spens, "Promenada" i Dino park – "novosadski trougao propasti"

Inicijativni odbor Stranke slobode i pravde za Novi Sad održao je u četvrtak, 20. avgusta, u 11 časova, konferenciju za štampu povodom problema izazvanih, kako kažu, neodgovornom politikom gradske vlasti prema Šoping centru "Promenada", Spensu i Dino Parku, koje su nazvali "novosadskim trouglom propasti".

U uvodnom delu, novinarima se obratio poverenik Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde Novi Sad, Brajan Brković koji je otvorio temu sada već bivšeg Dino parka, sa pitanjem kako je moguće da jedan grad koji nosi prestižnu titulu EPK 2021 dozvoli da, prema rečima gradonačelnika Miloša Vučevića "investicija od višestrukog značaja za grad" preraste u jedno "bolno iskustvo" pet godina kasnije, ako je još na samom početku znao da ovakvu investiciju prepuštaju kompaniji koja je samo godinu dana pre dobijanja tendera (na kojem je bila jedini konkurent) bila i u minusu i u blokadi računa sa svega jednom zaposlenom osobom.


– Već se u prvoj godini poslovanja Dino parka moglo naslutiti da je investicija totalni promašaj i verovatno plod ličnih interesa a ne interesa građana Novog Sada jer je umesto 200.000 posetilaca u prvoj godini, kako je predviđeno, prodato svega 65.000 ulaznica – kaza
o je Brković i dodao da je "sve ovo je kao vrh ledenog brega o koji će se slupati interesi građana i samog grada".

On je izjavio da konkretno rešenje ovog i njemu sličnih problema vide jedino u promeni gradske vlasti i budućoj šansi da ovakvim projektima rukovode ljudi koji su stručni i koji nemaju dileme da li rade u ličnom ili u interesu svih građana.

Govoreći o Spensu, Lazar Runjanin, član IO SSP NS skrenuo je pažnju o nestručnom vođenju i neodrživosti trenutne situacije koja je zadesila SPC "Vojvodina".

Spens, kao jedan od simbola Novog Sada mora biti prepušten stručnom menadžmentu a ne interesnim grupama kojima služi isključivo za potkusurivanje političkih i ličnih potreba. Jedan u nizu problema koji muče Spens jeste činjenica da se na energiju izdvaja 160.000.000 dinara a da je troškove moguće višestruko umanjiti postavkom solarnih panela koji bi na duže staze definitivno bilo racionalnije rešenje – smatra Runjanin.

Šta je Aleksandar Radukin naveo kao osnovne probleme vezane za Šoping centar "Promenada", pogledajte OVDE.

Kako se navodi u saopštenju, Inicijativni odbora Stranke slobode i pravde Novi Sad održaće serijal konferencija za novinare koji će se baviti temama poslovanja i uspešnosti gradskih javnih preduzeća.

S obzirom da nam je SNS u predizbornoj kampanji pretio da ukoliko ne izađemo na glasanje, mi građani, ćemo biti izloženi opasnosti da će nas pojesti dinosaurusi, ovu priliku koristimo da vam kažemo da se možemo osećati bezbedno jer su čak i dinosaurusi pobegli iz Srbije – zaključuju iz SSP-a.

Oceni vest:
17
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Iznogud

  pre 1128 dana i 12 sati

  Jakaaa stranka...

  Oceni komentar:
  7
  10
 • Dejan

  pre 1127 dana i 23 sata

  Da li je jaka ili slaba pokazuje količina napada sns a na njih. Da nisu jaki zašto bi ih toliko napadali. Da ja imam slabog protivnika ne bih ga ni spominjao. Logično?

  Oceni komentar:
  4
  10
 • Nataknem Jaku Partiju

  pre 1127 dana i 22 sata

  U svakom slučaju, raspoloženje građana Novog Sada nije na strani postojeće vlasti i stranke, jer su njihova nastojanja i rezultati promena Novog Sada suprotni onom što građani Novog Sada žele.
  Ko će tu na kraju ostati jak a ko slab, dokle će neke stvari moći da se kupuju novce - ostaje da se vidi.
  Lično, ne bih tipovao na jaku stranku.
  Uzmimo samo gradsko zelenilo, koje je istrebljeno.
  Dok Beograd sa svojih 15% sanja o porastu na nivo Beča sa 52% zelenih površina,
  dotle se Novosađani mole da sadašnjih 5% bar ostane očuvano na tom nivou.
  Naravno, imamo mi javno preduzeće koje se time bavi, sa ne malim brojem radnika i sredstava.
  Međutim - to što vidimo kao rezultat tog bavljenja je uglavnom seča i uništavanje zelenila - a nikako porast.
  Osnovni smisao postojanja "Gradskog Zelenila" je porast zelenih površina u gradu - naravno prirodnog zelenila a ne plastičnog.
  To se ne dešava.
  Ostatak Limanskog parka je pretvoren u kereći WC, gde posle kiše možete jasno osetiti miris kao potvrdu toga.
  Toliko je odovoljno o oceni vašeg rada gospodo, bez obzira ko kakve planove imao, ko kome želeo da doliva sredstva i sve u tom stilu.
  REZULTATA NEMA.
  A ako nema rezultata na tako jednostavnoj stvari - kako ih očekivati na onim složenim?
  Pa jedva je odbranjeno ono što je planirano oko nove zgrade Opštinskog Suda.
  A kako vam je ona nekad nova klupa u vrednosti 10.000 evra kod Riblje Pijace?
  Gospodo iz Jake Partije...
  Pokazaćete ko ste i šta ste ovom narodu, kada krenu ratna dešavanja u svetu i sukobi.

  Oceni komentar:
  1
  15