U poslednja 24 sata u Novom Sadu registrovan 41 novi slučaj korona virusa

U poslednja 24 sata u Novom Sadu registrovan 41 novi slučaj korona virusa

I dalje se registruje visok broj obolelih od infekcije Kovid-19 u Vojvodini i Novom Sadu, zaključak je najnovijeg izveštaja Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Kako se navodi, od početka epidemije u Srbiji u martu,  pa do 9. jula 2020. godine, u AP Vojvodini je registrovano ukupno 2.193 slučaja  koji su potvrđeni RT PCR metodom, među kojima je u Novom Sadu 819.

U poslednja 24 sata u Vojvodini je registrovano 86 novih slučajeva, među kojima je 41  iz Novog Sada. U toku jučerašnjeg dana bolest je registrovana u svim okruzima u Vojvodini.

Broj hospitalizovanih slučajeva zbog teže kliničke slike i dalje raste, kao i broj obolelih kojima je potrebna mehanička ventilacija, kažu u Institutu.

– Epidemiološka ispitivanja ukazuju da su obolevanju kod najvećeg broja slučajeva dopirinela okupljanja poput organizovanih proslava, svadbi, zabava i slično. Ovim skupovima je prisustvoavao veći broj ljudi, i ostvarivan je veliki broj bliskih kontakta u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom bez korišćenja zaštitne maske. Time  su stvoreni svi uslovi za masovnije prenošenje bolesti – navode u Institutu za javno zdravlje Vojvodine, uz zaključak da je epidemiološka situacija u pokrajini i dalje nesigurna sa tendencijom pogoršanja, posebno u Gradu Novom Sadu.

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan