"Uhvati film" traži volontere za prevođenje i promotivne aktivnosti

"Uhvati film" traži volontere za prevođenje i promotivne aktivnosti

Konkurs za volontere za 21. Međunarodni filmski festival "Uhvati film" otvoren je do 5. maja. 

Svi koji žele da se priključe timu Festivala, zajedno pokrenu promene, a ujedno dobiju i nova znanja i veštine, mogu se prijaviti na linku (⇐klikni), popunjavanjem prijavnog formulara. 

Poslovi u kojima volonteri mogu učestvovati su:

 prevođenje: sa engleskog ili drugog stranog jezika na srpski i obratno (dijalog liste filmova, sinopsisi filmova, simultano prevođenje razgovora sa autorima nakon projekcije filmova), maj–oktobar

promo tim: pomoć pri objavljivanju objava na društvenim mrežama, pisanje intervjua, recenzija i drugih tekstova za sajt, osmišljavanje, snimanje i montaža kratkih video klipića za potrebe društvenih mreža, priprema materijala za promotivne aktivnosti, jun–decembar

Konkurs za volontiranje u oblasti tehničke podrške na Festivalu, biće raspisan u septembru! 

Novo, 21. izdanje "Uhvati film" festivala uveliko se priprema. Na upravo završenom konkursu za filmove, pristigla su 454 filma, iz svih krajeva sveta. Najviše ih je prijavljeno iz Irana i Španije. Iz regiona je pristiglo 10 filmova, od kojih dva iz Srbije. Svi oni su u razmatranju selektorke, a zatim i stručnog žirija, koji će izabrati one najbolje za prikazivanje na 21. Festivalu "Uhvati film" u Novom Sadu, a deo odabranih filmova biće u programu i drugih regionalnih izdanja ovog festivala. 

"Uhvati film" jedini je regionalni filmski festival o invalidnosti, ali i najpristupačniji filmski festival u regionu. Već 21 godinu uspešno se održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnas, od 2011. realizuje se u Rijeci, pod organizacijom Udruge Spirit, od 2017. u Banjoj Luci pod vođstvom Humanitarne organizacije Partner, kao i u Kotoru u realizaciji ART 365 iz Podgorice. Održava se sa ciljem afirmacije domaćih i inostranih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, čiji su akteri osobe sa invaliditetom, kao i promocije mogućnosti i izazova osoba sa invaliditetom (sa posebnim osvrtom na višestruko marginalizovane grupe) kroz umetnost.

"Uhvati film" Novi Sad dobitnik je nagrade Prvi glas građana u okviru kampanje Pokretači promene 2022, koju je organizovala Beogradska otvorena škola. Upravo zato, "Uhvati film" 2023. godine održava se pod sloganom "Pokrenimo promene" i šalje poruku da promene koje načinimo sami, jesu vidljive i važne, ali promene koje činimo zajedničkim snagama, imaju moć da menjaju svet.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan