Vladeta Janković: Vučić veštiji manipulant od Miloševića, izborna krađa organizovana mesecima unapred

Vladeta Janković: Vučić veštiji manipulant od Miloševića, izborna krađa organizovana mesecima unapred

Praznični prekid je veliko iskušenje za proteste, čija je energija upravo bila počela da se ponovo budi, izjavio je Vladeta Janković.

– Izgleda mi izvesno da do, i inače malo verovatne, međunarodne provere izborne regularnosti neće doći ako se ulični protesti ne nastave. Njima bi dobro došao neki, makar ograničen, uspeh, kakav je, recimo, skupštinska opozicija pre nekog vremena ostvarila izbacivanjem iz sale ministra Martinovića – ocenjuje u intervjuu za Danas Vladeta Janković, narodni poslanik i univerzitetski profesor u penziji, upitan kakva je budućnost protesta za poništavanje izbora nakon praznika.

Janković smatra da je takođe potrebno više delotvornog ogorčenja u javnosti, te da tračak nade leži u osećanju uvrede koje bi mogli da izazovu histerični i bahati nastupi predsednika.

– On (predsednik Srbije Aleksandar Vučić) nastoji da izgradi predstavu o sebi kao o mudrom državniku, ali ispod te maske stalno iznova probija đilkoš sa tribina koji nije u stanju da obuzda prostačko likovanje zbog uspešne prevare. Pre neki dan je, na primer, pokradenoj opoziciji poručio da joj je pokazao, doslovno, "kako Musa dere jarca". Da se čovek upita - da li je to predsednik države ili neki pijačni klipan koji se skupo obukao i stavio naočare – kaže sagovornik Danasa.

Na pitanje o štrajkovima glađu opozicionih poslanika, Janković odgovora da je utiska da je to bio još jedan nedovoljno promišljen potez.

Na konstataciju da se često povlače paralele sa devedesetim godinama i tadašnjom opozicionom borbom, Janković navodi da su okolnosti sada bitno drugačije, "jer je Vučić neuporedivo veštiji manipulant od Miloševića i ne libi se da zloupotrebljava neposredni kontakt sa biračima putem abnormalno učestalih takozvanih obraćanja preko televizije".

Njegova ekipa je, za razliku od Miloševićevih diletanata, izbornu krađu promišljeno organizovala mesecima unapred, pripremajući teren za upravo ovakav ishod, tako da nije čudno što je odziv na protestima manji nego devedesetih. Što se univerziteta tiče, on je u malome slika čitavog našeg društva u Vučićevom vremenu, kada su na svakom području drugorazredni došli na mesto boljih od sebe, a što je posledica istovremeno emigracije najsposobnijih, korupcije i nepotizma. To mora važiti i za studentsku populaciju, koja je, sem jednog broja hrabrih devojaka i mladića, koji zaslužuju samo divljenje, u celini gledano oćutala nepravdu – ocenio je Vladeta Janković.

Oceni vest:
9
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • O Prokletniku

    pre 112 dana i 16 sati

    Psi laju, karavani prolaze.
    Savetnici i zapad smišljaju trikove, on ih koristi.
    A narodu, naivnom, prođe život. Ja ga kunem, svakako. Uzeo mi 5 godina života u miru i penzije. Naterao da radim, za njegove interese.
    On, nazovi pravnik, izmenuo zakon kako se to nigde i nikad u svetu ne radi.
    Lep primer kako svako može dobiti diplomu koju ne zaslužuje.
    Ostatak komentara autocenzurišem, iz poštovanja prema portalu.
    Jer živimo u veoma neslobodnoj zemlji.

    Oceni komentar:
    8
    7
  • Tomica

    pre 111 dan i 19 sati

    Da li bi isto pričao g.Vladeta da je ostao ambasador ?

    Oceni komentar:
    0
    2