VREME UŽIVANJA: Treći talas kafe u "Loft Coffee & Lounge" kafeima!

VREME UŽIVANJA: Treći talas kafe u "Loft Coffee & Lounge" kafeima!

Ovaj vikend je jedinstvena prilika da Novosađani isprobaju vrhunsku specialty kafu koju će pripremati dvostruki turski šampion barista i učesnik na svetskom šampionatu barista, Nisan Agca.

Zahvaljujući inicijativi "Loft Coffee & Lounge Bara", ovaj evropski barista će od 5. do 7. oktobra pripremati espreso kafu za sve goste "Lofta" na obe adrese – Stražilovska 37 i Njegoševa 2.

 


Osim uživanja u vrhunskoj specialty kafi, zainteresovani će biti u prilici da isprate demonstraciju pripreme espreso kafe i veštine pravljenja latte arta.

Nisan Agca će kafu najpre pripremati u četvrtak, 5 oktobra, od 11 sati, u "Loft lokalu" u Stražilovskoj 37, dok će u petak, u kafi ovog vrhunskog bariste, moći da uživaju gosti Njegoševe 2, takođe od 11 sati. Oni koji propuste ove termine, mogu Agcinu kafu da probaju u subotu, 7. oktobra.

Šta je "Specialty coffee"?

Specialty kafa se vezuje za treći talas kafe, ali ova dva pojma ne mogu da se izjednače. Ovu oznaku dobijaju samo odabrana zrna kafe, bez defekta. Prže se da dostignu svoj maksimalni potencijal, a potom se pripremaju po strogim standardima.


Treći talas kafe je doživljaj kafe – specialty kafa je sredstvo kojim kreiramo taj doživljaj


Gde smo tu mi?

Prvi talas kafe je iz perioda industrijalizacije, kada je kafa postala dostupna većem broju ljudi.

Drugi talas kafe nastaje kao odgovor na lošiji kvalitet kafe iz prvog talasa, a donosi nam prve kafe aparate i dominaciju italijanskog espresa.

Treći talas kafe se kao termin pojavljuje 2002. godine, a fokusira se na iskustvo ispijanja kafe. Kafa više nije unošenje kofeina u organizam, već poseban doživljaj i ritual.

 U "Loft Coffee & Lounge" lokalima poslužuje se kafa vrhunskog kvaliteta, čije je poreklo iz pojasa kafe, a ona je brižljivo uzgajana, brana, obrađena i transportovana do krajnje destinacije – vaše šoljice.

Kafa ne dolazi samo iz Brazila, već sa mnogih drugih egzotičnih destinacija iz pojasa kafe, koje svojim tlom, klimom i načinom uzgajanja, upisuju specifičnost podneblja u svako zrno.

O tačnom vremenu održavanja radionica možete se informisati na Facebook stranici "Lofta", a prisustvo na demonstraciji je besplatno.

PR tekst

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dare NS

  pre 2415 dana i 20 sati

  Šta je "barista",da nije možda bar-men?!Odakle Vam samo dolazi inspiracija za nove reči...

  Oceni komentar:
  1
  0