VUČIĆ I FRIŽIDER: U kampanji izlazio iz njega, sad ga isključio

VUČIĆ I FRIŽIDER: U kampanji izlazio iz njega, sad ga isključio

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ugasio sva svetla na spratu gde mu se nalazi kabinet i isključio frižider, kako bi doprineo štednji električne energije.

Radimo na merama koje ćemo preduzeti radi uštede struje u domaćinstvima i privredi – rekao je Vučić novinarima i istakao da je ovo bilo teško leto, pred nama je još teža jesen, a najteža zima, uz ocenu da je najveći problem Srbije energetika.

Predsednik je izjavio da nadležni naporno rade na merama koje će predložiti za uštedu električne energije. Pored Ministarstva rudarstva i energetike, koje je izdalo preporuke za štednju struje, na merama štednje rade i u njegovom i kabinetu premijerke, ali nije precizirao kada će mere biti predstavljene.

Preporuke Ministarstva za štednju struje: Manje javne rasvete, stepenice umesto lifta, hladniji stanovi...

Dom zdravlja "Liman" do daljeg bez dekorativne rasvete


On je na konferenciji za medije u subotu najavio da će građani koji uštede struju u odnosu na isti mesec prethodne godine dobiti drastičan popust na cenu električne energije.

Najavljen dodatni popust na cenu struje za građane koji budu štedeli


Vučić je kazao da je samo juče uvezeno nešto više od četiri gigavata električne energije za 2,4 miliona evra.

To znači po 530 evra po megavatsatu, a prodajemo na našem tržištu po 41 evro, to je 14 puta manje. To ne može da izdrži niko, a još je leto – upozorio je.

Premijerka Ana Brnabić je u maju, govoreći o energetskoj krizi u svetu, pozvala građane da pokažu odgovornost i štede i navela svoj primer iz vremena kada je živela u Londonu kada je "odvrtala sijalice iz lustera da bi uštedela struju".

Sindikat Sloga povodom izjave premijerke: Ko izađe iz Srbije poslednji, nek ugasi svetlo


Podsećamo, u toku predizborne kampanje, predsednik Srbije je hteo da se našali sa onim što mnogi građani Srbije komentarišu kada je on u pitanju – njegovim učestalim pojavljivanjima na televizijama s nacionalnom frekvencijom pa je u spotu "iskakao" iz frižidera, a to je uradio i u jednoj televizijskoj emisiji.

 

Ako je verovati njegovoj izjavi, sada je izgleda došlo drugo vreme, ali ne znamo šta je uradio sa hranom koja se nalazila u fružideru... 

VUČIĆ ISKAČE IZ FRIŽIDERA: Novi predizborni spot privukao pažnju

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • IQ

    pre 606 dana i 6 sati

    Pa kad je šmeker, što nije izašao iz WC šolje...da pokaže kako narod pod njegovom vlašću živi?! Deklariše se kao deo većinskog naroda (Srba), a naprotiv, on (ili bolje reći to) je sve samo ne onaj kako se predstavlja i deklariše!!!

    Oceni komentar:
    0
    5