Za sada bez obustave nastave, pojačane higijenske mere u školama i vrtićima

Za sada bez obustave nastave, pojačane higijenske mere u školama i vrtićima

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je, povodom korona virusa u Srbiji da "relevantni pokazatelji ne ukazuju na potrebu obustave rada", a da se stanje u školama i vrtićima prati na dnevnom nivou.

U poslednjem dopisu Ministarstva prosvete obrazovnim ustanovama, navodi se da se rad u vaspitno-obrazovnim ustanovama obavlja redovno, "jer u ovom trenutku svi relevantni pokazatelji ne ukazuju na potrebu obustave rada", piše N1.

Ovi pokazatelji prate se na dnevnom nivou i reagovaće se u skladu sa pristiglim podacima. Posebno napominjemo da je direktor ustanove odgovoran da se mere visokog nivoa higijene redovno sprovode – navodi se u saopštenju i dodaje da će za sprovođenje svih mera sanitarna i prosvetna inspekcija pojačati svoje prisustvo u školama i vrtićima.

Ministarstvo prosvete navodi da je potrebno roditeljima skrenuti pažnju da se, zbog bezbednosti njihove dece i bezbednosti drugih, obrate nadležnim zdravstvenim institucijama ukoliko primete bilo kakve simptome kod dece koji bi mogli da ukazuju na prisustvo virusa, na telefone epidemiološke službe: 064 894 52 35.

Direktori su dužni da vode evidenciju o broju dece, učenika i zaposlenih koji su odsutni iz zdravstvenih razloga i da na dnevnom nivou izveštavaju nadležnu Školsku upravu. Sve manifestacije i priredbe u zatvorenom prostoru, koje su planirane za više od 100 učenika se odlažu, a ne treba dozvoliti veća okupljanja dece i učenika po holovima i hodnicima za vreme odmora – navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva prosvete navode da se takmičenja i smotre učenika ne odlažu, već da je potrebno da se učenici okupe na otvorenom prostoru kao što je školsko dvorište, nakon čega učenike treba postepeno uvoditi u učionice. Ekskurzije, nastava u prirodi i druga putovanja na teritoriji Republike Srbije, za sada, se ne odlažu, s tim da se prilikom realizacije poštuju sve preporuke u pogledu okupljanja (do 100 učenika) i održavanja higijene, prenosi N1.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan