Zaštitnik građana utvrdio da je Republički geodetski zavod  postupio protivno zakonu

Zaštitnik građana utvrdio da je Republički geodetski zavod postupio protivno zakonu

Zaštitnik građana utvrdio je da je Republički geodetski zavod (RGZ) postupio nepravilno i nezakonito kada je samostalnim geodetskim organizacijama onemogućio pristup e-šalteru i e-katastru iako svoju obavezu da odluči o njihovim žalbama nije izvršio, saopšteno je iz kancelarije Zaštitnika.

Zaštitnik je, nakon dobijanja više pritužbi geodetskih organizacija da im je RGZ bez ikakve najave i obrazloženja ukinuo pristup e-šalteru i e-katastru, u januaru 2022. godine pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada RGZ.

U postupku kontole, Zaštitnik je utvrdio da je RGZ postupio protivno zakonu, jer je povredio pravo pritužilaca na pravno sredstvo i onemogućio njihov rad pre nego što je odlučio o žalbama.

U preporukama za otklanjanje nedostataka, Zaštitnik je naveo da RGZ treba da bez odlaganja omogući pritužiocima, kojima je doneo rešenja o ukidanju i brisanju iz evidencije, pristup e-šalteru i e-katastru, sve dok rešenja o ukidanju i brisanju iz evidencije ne postanu izvršna, navodi se na sajtu Zaštitnika.

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan