"Zelenilo": Kamenički park spreman za izletnike

"Zelenilo": Kamenički park spreman za izletnike

JKP "Gradsko zelenilo" obaveštava javnost da je Kamenički park spreman za Prvomajski uranak, a da je deo koji je zatvoren zbog klizišta ograđen i obeležen.

U Kameničkom parku obavljene su sve pripreme za Prvomajski uranak. Radnici Gradskog zelenila pokosili su travu i obezbedili ložišta za loženje vatre i pripremu hrane, dovoljan broj obruča za odlaganje smeća, kao i cisternu s pijaćom vodom. Deo parka koji je zatvoren zbog klizišta, biće vidno označen i obeležen. Apelujemo na posetioce da tokom boravka koriste druge delove parka. Takođe, molimo posetioce da za pripremu hrane koriste samo ložišta za vatru koja je pripremilo "Gradsko zelenilo" – poručuju iz ovog preduzeća.

Kako napominju, cene parkinga i korišćenja ložišta nisu menjane 11 godina, od 2013. godine pa tako celodnevni parking košta 200, a uređeno mesto za loženje vatre – 400 dinara.

U Kameničkom parku i ove godine smo obezbedili uslove za nesmetan boravak u prirodi... Jako je važno da prilikom boravka u parku vodimo računa i o očuvanju zelenih površina. Apelujemo na građane da vatru za pripremu hrane lože samo u za to predviđenim ložištima, da ne parkiraju svoja vozila na zelenim površinama, i da se potrude da smeće odlažu u korpe za otpatke. Odgovornim odnosom sačuvaćemo ovaj biser prirode – kaže direktor "Gradskog zelenila" Miloš Egić i podseća da se 1. maja za posetioce otvara i gradska plaža Štrand.

Štrand se otvara 1. maja, ulaz besplatan do polovine meseca

Podsećamo, pre oko dva meseca, GP Bravo je objavio fotografije iz parka, a JKP "Gradsko zelenilo" je ubrzo saopštilo da, usled pomeranja tla koje su uočili u prethodnom periodu, gornja staza (put) koja vodi ka mostu Slobode nije bezbedna i da je zatvorena za posetioce.

Nakon toga, nadležni su objasnili dokle se stiglo s planovima za sanaciju:

I pored zabrane zbog obrušavanja, građani posećuju Kamenički park, evo šta kažu nadležni (VIDEO)

S obzirom da nije počela sanacija parka, "Bravo" je pokrenuo peticiju, predao potpise i zatražio od Gradske uprave i JKP "Gradsko zelenilo" da reaguju u roku od 7 dana (od 25. aprila) ili će sami preuzeti korake da se šteta sanira.

"Bravo" predao potpise, traži sanaciju Kameničkog parka, u protivnom će sami sanirati štetu

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Hvala

    pre 19 dana i 12 sati

    Za svaku pohvalu.

    Oceni komentar:
    1
    2