"Bravo" predao potpise, traži sanaciju Kameničkog parka, u protivnom će sami sanirati štetu

"Bravo" predao potpise, traži sanaciju Kameničkog parka, u protivnom će sami sanirati štetu

Građanski pokret Bravo! je danas predao peticiju sa 1000 potpisa za što hitniju sanaciju Kameničkog parka.

Oni su u svom saopštenju naveli da daju rok Gradskoj upravi i JKP "Gradsko zelenilo" da u narednih od 7 dana reaguju ili će GP Bravo! preuzeti korake da se šteta sanira.

Nakon višemesečnog plavljenja gornjeg dela Kameničkog parka i pojave klizišta koje ugrožava bezbednost njegovih posetilaca, JKP "Gradsko zelenilo" je zatvorilo pešačku stazu koja povezuje Sremsku Kamenicu sa mostom Slobode i izdalo saopštenje da će pristupiti prioritetnoj sanaciji nakon istražnih radnji dok se ne steknu uslovi za kompletnu i potpunu sanaciju. 

Kako i više od mesec dana kasnije plavljenje parka kulminira i preti da ugrozi dva viševekovna hrasta, najstarija u Novom Sadu, zbog preterane količine vode koja se sliva u njihov koreni sistem, GP Bravo! zatražio je i hitan sastanak sa direktorom Javnog komunalnog preduzeća Gradsko zelenilo kako bi sazno direktno o rokovima za sanaciju gornjeg dela Kameničkog parka i zašto do sada nije urađena primarna sanacija, odnosno zašto novonastali potok nije preusmeren u već postojeće jezero.

Mi iz građanskog pokreta Bravo! kao i građanke i građani Novog Sada, nećemo nemo i bez reakcije posmatrati propadanje stabala koja su preživela dva izuzetno turbulentna veka za našu istoriju. Ova stabla, zajedno za celim Kameničkim parkom predstavljaju izuzetan ekološki, istorijski, a samim tim i kulturni i turistički potencijal Novog Sada – zaključili su u saopštenju iz ovog pokreta.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan