Ambasadorka Kanade u poseti Novom Sadu

Ambasadorka Kanade u poseti Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući ambasadorku Кanade u Srbiji NJ.E. Кati Čabu.

Kako navode iz Gradske kuće, gradonačelnik Vučević joj je poželeo srdačnu dobrodošlicu i izrazio nadu da će saradnja Grada i Ambasade Кanade tokom njenog mandata, kao i do sada, teći uspešno i da će međusobni odnosi postati još plodotvorniji. Ambasadorka Кanade u Srbiji se zahvalila gradonačelniku na prijemu i istakla da je ovo njena druga zvanična poseta Gradu Novom Sadu, u koji uvek rado dolazi.

Sa ambasadorkom su došli i predstavnici dve kanadske kompanije koje posluju u celom svetu i koji su predstavili njihovu "smart city" platformu, koja je već implementirana u više desetina svetskih gradova. Prezentovan je i savremeni sistem iznajmljivanja električnih i mehaničkih bicikala, kao alternativa javnom prevozu, javljeno je iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada.

Gradonačelnik je istakao da Gradska uprava kontinuirano radi na unapređenju svih potencijala koje Novi Sad poseduje, kao i na optimizaciji uslova za dolazak stranih kompanija koje bi razvojem svog poslovanja unapredile lokalnu zajednicu, ponudivši nova rešenja sredini koja se konstantno razvija i raste.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan