ANKETA: Polovina Novosađana Novu godinu dočekuje kod kuće

ANKETA: Polovina Novosađana Novu godinu dočekuje kod kuće

Prema istraživanju, oko 50 odsto naših sugrađana ne planira da za "najluđu noć" izdvoji više od 50 evra.

Sudeći prema anketi kompanije "Ninamedia", više od dve trećine Novosađana planira da doček Nove godine proslavi u Novom Sadu. Znatno je manji procenat onih koji planiraju da putuju, dok oko 14% njih još uvek nije donelo odluku kako će provesti novogodišnju noć.

 


Ispitanici koji će 31. decembra biti u Novom Sadu u najvećem procentu planiraju da te večeri ostanu kod kuće (73%). Svaki deseti Novosađanin će najluđu noć provesti na trgu, dok su u manjim proceNtima oni koji će Novu godinu dočekati kod prijatelja, u ugostiteljskim objektima ili radno.

Među ispitanicima koji planiraju da putuju unutar Srbije, većina je navela da će otiću u posetu prijateljima ili rodbini koji ne žive u Novom Sadu ili će se uputiti na neku planinu.

Kada je reč o troškovima, polovina Novosađana ne planira da za doček izdvoji više od 50 evra, dok svaki deseti planira da potroši između 50 i 100 evra. Više od 100 evra izdvojiće oko 8% ispitanika, dok petina ne planira uopšte da troši novac za doček.  

Istraživanje je rađeno telefonskim putem, u periodu od 11. do 14. decembra 2017. godine, na reprezentativnom uzorku od 1.200 ispitanika iz gradskog i prigradskog dela Novog Sada.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan