Apotekarska ustanova "Novi Sad" ide pod koncesiju

Apotekarska ustanova "Novi Sad" ide pod koncesiju

Kako javljaju iz Skupštine Grada, na današnjoj sednici Saveta za zdravstvenu zaštitu, socijalnu zaštitu i društvenu brigu o deci i omladini većinom glasova, prihvaćen je Predlog odluke o usvajanju Кoncesionog akta za obavljanje farmaceutske zdravstvene delatnosti na primarnom nivou na teritoriji Grada Novog Sada.

Кako je u obrazloženju navedeno, prema odredbama Zakona, davalac koncesije je skupština jedinice lokalne samouprave, kada su javna tela i predmet koncesije u nadležnosti jedinice lokalne samouprave.

- Farmaceutska zdravstvena delatnost na primarnom nivou, odnosno apotekarska delatnost koju obavlja Apoteka "Novi Sad" smatra se delatnošću od opšteg interesa. S obzirom na javni značaj obezbeđivanja zdravstvene zaštite stanovništva i opšti interes obavljanja apotekarske delatnosti na teritoriji Grada Novog Sada, interes je Grada Novog Sada, kao lokalne samouprave, da obezbedi društvenu brigu za zdravlje u obliku nesmetanog obavljanja Apotekarske delatnosti na njegovoj teritorije – navodi se u saopštenju sa sednice.

Imajući u vidu navedeno, predloženo je da predmet ovog projekta javno–privatnog partnerstva sa elementima koncesije, odnosno predloga za donošenje koncesionog akta bude obavljanje apotekarske delatnosti na teritoriji Grada Novog Sada. Cilj ovog projekta je da se sa izabranim privatnim partnerom – koncesionarom zaključi ugovor o javno–privatnom partnerstvu sa elementima koncesije, odnosno ugovor o koncesiji za obavljanje apotekarske delatnosti na teritoriji Grada Novog Sada.

U okviru predmeta koncesije, kaže se u saopštenju, neće se dati na korišćenje Galenska laboratorija Apoteke Novi Sad i određene nepokretnosti u javnoj svojini Grada Novog Sada koje će nastaviti da koristi Apoteka Novi Sad. Pravo korišćenja na tim nepokretnostima, navodi se, i dalje će imati Apoteka "Novi Sad", u cilju poštovanja odredaba Uredbe o planu mreže zdravstvenih ustanova, te shodno činjenici da je ta ustanova osnovana za teritoriju Grada Novog Sada i da je deo Plana mreže zdravstvenih ustanova u državnoj svojini. Na predloženi način, Apoteka "Novi Sad" bi nastavila poslovanje u smanjenom obimu.

- Кoncesionar će biti dužan da za vreme trajanja Javnog ugovora ustanovi i održi visok i stručan nivo kvaliteta pružanja usluga u obavljanju Apotekarske delatnosti, saglasno važećim propisima i u interesu svih građana Grada Novog Sada, kao korisnika usluga – kaže se na kraju saopštenja iz Skupštine grada.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan