Asfalt uskoro dobija 13 ulica na Sajlovu

Asfalt uskoro dobija 13 ulica na Sajlovu

U cilju poboljšanja osnovnih uslova za život u Sajlovu, Grad Novi Sad je poslednjih nekoliko godina investirao preko 200 miliona dinara za komunalno uređenje ovog naselja, javljeno je danas iz Gradske kuće.

Nakon što je na kompletnoj teritoriji Sajlova izgrađena kanalizaciona mreža i javno osvetljenje, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije sada je pristupila radovima na asfaltiranju ulica u ovom naselju, kaže se u saopštenju.

Kolovoz u većini ulica trenutno je pod tucaničkom podlogom ili prevučen tankim slojem struganog asfalta, sa znatnim brojem udarnih rupa i nerešenim problemom odvodnjavanja što stvara velike poteškoće u odvijanju kako kolskog, tako i pešačkog saobraćaja.

U prvoj fazi, koja je u toku, biće asfaltirano 13 ulica, a sem kolovoza predviđeno je i uređenje bankina i postojećih kolskih prilaza, dok će odvođenje atmosferskih voda sa saobraćajnih površina biti rešeno kroz sistem otvorenih upojnih kanala. Ugovorena vrednost ove investicije je blizu 122 miliona dinara, a izvođač radova je "Put-invest" Novi Sad.

Takođe, JКP "Vodovod i kanalizacija" realizovaće izgradnju vodovoda, kako bi se u ovom naselju rešio i problem nelegalne mreže. Nastavak radova na putnoj infrastrukturi planira se u drugoj fazi, a sa krajnjim ciljem da, uređenjem 13,6 km saobraćajnica, problem neasfaltiranih ulica bude rešen na prostoru čitavog Sajlova.

– Na taj način će ovo naselje u kojem živi oko 4.000 stanovnika, a udaljeno je svega 8 km od centra grada, biti kompletno infrastrukturno opremljeno, čime će još jednom biti potvrđeno da Grad Novi Sad ima prioritetni cilj da se jednaki komunalni standardi uspostave u svim delovima gradske teritorije – navodi se na kraju saopštenja. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan