Baby Exit slavi punoletstvo ovog vikenda na Petrovaradinskoj tvrđavi

Baby Exit slavi punoletstvo ovog vikenda na Petrovaradinskoj tvrđavi

U subotu i nedelju, 18. i 19. maja, na Petrovaradinskoj tvrđavi, održaće se 18. festival optimizma – Baby Exit. Programi će oba dana trajati od 16 do 19 časova.

U duhu svog punoletstva, proširiće krug porodične afirmacije i na malo stariju decu sa ciljem da predstavi koliko je važna mlada generacija za razvoj društva i obrnuto, koliko je vredno društvo ako uspe da na najbolji način uključi mlade u svoj razvojni proces. To je razlog da se ovogodišnji Baby Exit održava pod sloganom "Podigni glavu, raširi krila i uhvati zvezde", navode organizatori festivala.Oni žele da direktnije, otvorenije i hrabrije podstaknu mlade da razvijaju svoj duh, talenat, veštine i znanje.

- Stvaramo kapital koji čini jednu zemlju bogatom, a pojedinac tako pripremljen postaje cenjen i poštovan svuda u svetu.Ovako dimenzionisan Baby Exit na najbolji način afirmiše porodicu i vrednosti društva kao platformu za odrastanje mladih i sa ovim festival potvrđuje svoju misiju. Jedanput godišnje Srbija predstavlja novostvoreno bogatstvo u mladoj generaciji i na koji način institucije, klubovi, organizacije, škole i fakulteti ostvaruju svoju uspešnost – poručuju organizatori.

Da bi podržali ovu misiju i da bi porodici olakšali zadatak pametnog odrastanja njihovog podmlatka, počasnu ulogu na festivalu imaće Đački planer. Knjižica koja pomaže đaku da savlada sve veći broj obaveza, sa sve manje vremena za igru. Dete u najranijem dobu savladava dobre navike za učenje, čitanje knjiga, štednju, druženje sa prijateljima, posete kulturnih dogadjaja. Deca su pozvana da stvaraju i oblikuju stranice Đačkog planera na Monte štandu uz slatki honorar za svaku dobru sugestiju i ideju. 

Takođe festival krasi i niz različitih radionica: Vesela monte olimpijada, Oriflame kutak za mame, Argeta junior kutak za zabavu, Capriolo biciklističke majstorije, Zoo vrtić, Frutek trka – Baby frka, Dr Milk zabava u znaku dobrog mleka...Za decu koja vole životinje
najveća atrakcija će biti jedan veoma pametan Magarac Magi koji je pored pilića, pačića, zečića i gica najpametniji deo Zoo Vrtića na štandu Poljoprivredne škole iz Futoga.

A za one još mlađe što su u pelenama, za njih se priređuje posebna trka beba. Malo takmičenje u kojoj se, oni koji su još na kolenima pred izazovima života, trkaju od mame do tate.

Kao i svake godine Baby Exit brine o đacima prvacima, njih treba ohrabriti i pokazati im da je škola mali kutak kreativnosti i znanja. Za taj zadatak će biti zadužen Veseli bukvar na štandu Monte gde će se predškolci takmičiti u savladavanju i upotrebi slova i slaganju reči.

Posebna pažnja predškolcima pre svega prvacima biće posvećena na štandu Saobraćajne policije. Otvaranje učionice čiji zadatak će biti da pripremi decu za oprezno uključenje u izazove gradskog saobraćaja. Roditelji će zajedno sa policijom dobiti priliku da predlažu i dogovaraju strategiju kako povećati bezbednost dece na putu do škole.Na štandu Doma zdravlja "Novi Sad" ukazivaće se na važnost redovne, pravovremene vakcinacije dece, smanjivati njihov strah od poseta zdravstvenim ustanovama, edukovati ih o važnosti i tehnici pravilnog pranja zuba, pričati o značaju pravilne ishrane, redovne higijene ruku, opasnosti u saobraćaju, opasnosti od trovanja...

Među mnogim maštovitim idejama koje pokreću Baby Exit postoje tri bine: Šarena bina Dunava, Bina kulturnih vrednosti i Bina generacija budućnosti.

Na ovim binama predstaviće se mnogobrojne škole, vrtići, plesni klubovi, horovi i folklorni ansambli. Kroz igru i muziku, Tvrđava će biti ispunjena pesmom u čijoj veseloj atmoferi će roditelji i deca provesti svoje zajedničko vreme. Iz Baby Exita pozivaju sve ljude dobre volje da posete i priključe se ovom velikom kulturnom događaju.- Pozovite svoju rodbinu, komšije, braću i sestre i prijatelje da svi zajedno proslavimo i obeležimo ovaj veliki Dan. Neka Petrovaradinska tvrđava ovog vikenda zasija u svetlu optimizma, zajedništva i ljubavi – poručuju organizatori uz napomenu da je ulaz slobodan.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan